Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρυθμιστικός πόλεμος Βρυξελλών - Musk - Ο Breton απειλεί με απαγόρευση του Twitter στην Ευρώπη

Ρυθμιστικός πόλεμος Βρυξελλών - Musk - Ο Breton απειλεί με απαγόρευση του Twitter στην Ευρώπη
Ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις ψηφιακές υπηρεσίες Thierry Breton διατύπωσε τη συγκεκριμένη απειλή κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης με τον Musk
Σχετικά Άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απείλησε τον Elon Musk με απαγόρευση του Twitter, εκτός εάν ο δισεκατομμυριούχος τηρήσει τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανόνες για τον έλεγχο περιεχομένου, ανοίγοντας έτσι μια ρυθμιστική μάχη για το μέλλον της πλατφόρμας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ανέφεραν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις ψηφιακές υπηρεσίες Thierry Breton διατύπωσε τη συγκεκριμένη απειλή κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης με τον Musk που έγινε την Τετάρτη, 30/11/22, ανέφεραν οι FT, επικαλούμενοι άτομα με γνώση της συνομιλίας.
Ο Breton φέρεται να δήλωσε στον Musk ότι πρέπει να τηρήσει μια λίστα κανόνων, συμπεριλαμβανομένης της απόρριψης μιας «αυθαίρετης» προσέγγισης για την επαναφορά των απαγορευμένων χρηστών και της συμφωνίας σε έναν «εκτεταμένο ανεξάρτητο έλεγχο» της πλατφόρμας μέχρι το επόμενο έτος, αναφέρει το δημοσίευμα. 
Το Twitter και η ΕΕ δεν απάντησαν στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.
O Breton είχε προτρέψει κατά το παρελθόν τον Musk να συμμορφωθεί με τους θεμελιώδεις της ΕΕ κατά της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης.
Παρόμοια σχόλια είχε εκφράσει και ο επίτροπος Δικαιοσύνης Didier Reynders.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης