Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρομοκρατία και αντίποινα από τους Ουκρανούς στην Kherson – Επιστρατεύουν τους Ρωσόφωνους

Τρομοκρατία και αντίποινα από τους Ουκρανούς στην Kherson – Επιστρατεύουν τους Ρωσόφωνους
Οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας αναζητούν αυτούς που βοήθησαν στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ένταξη της Περιφέρειας Kherson στη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα

Την πολιτική τρομοκρατίας και αντιποίνων στην Kherson συνεχίζουν οι Ουκρανοί κατά του τοπικού πληθυσμού, μεταξύ άλλων με την τακτική της αποστολής κλήσεων επιστράτευσης σε άνδρες που προσπαθούν να εγκαταλείψουν την πόλη, είπε ο ασκών καθήκοντα κυβερνήτη της Περιφέρειας Kherson Vladimir Saldo, σε συνέντευξη Τύπου στις Τετάρτη (30/11/2022).
«Όλοι όσοι έμειναν εκεί θεωρούνται (από τις ουκρανικές αρχές) ως προδότες (της Ουκρανίας), και ως εκ τούτου θα πρέπει να λογοδοτήσουν.
Με αυτόν τον τρόπο δείχνουν στην υπόλοιπη Ουκρανία και σε ολόκληρο τον κόσμο τι πραγματικά συμβαίνει», δήλωσε ο Saldo, σύμφωνα με το Tass.
Πρώτα και κύρια, οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας αναζητούν αυτούς που βοήθησαν στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ένταξη της Περιφέρειας Kherson στη Ρωσία, είπε ο Saldo.
«Ψάχνουν όλους εκείνους που βοήθησαν στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Όλοι οι επιχειρηματίες, οι απλοί ιδιώτες χαρακτηρίζονται ως συνεργάτες για τον μόνο λόγο ότι δεν έχουν σταματήσει να εργάζονται στην περιοχή που τώρα είναι προσωρινά κατεχόμενη (από τον ουκρανικό στρατό)».

Αντίποινα

Τα λεγόμενα «μέτρα φιλτραρίσματος» βρίσκονται σε εξέλιξη στους δρόμους που οδηγούν έξω από την Kherson.
«Πολλοί από αυτούς που τώρα προσπαθούν να φύγουν μπορούν να πάνε μόνο στο Nikolaev.
Υπάρχει μια τεράστια σειρά από αυτοκίνητα και λεωφορεία.

Οι αποφάσεις για το αν θα αφήσουν τους ανθρώπους φύγουν ή όχι χρειάζονται πολύ χρόνο για να ληφθούν», επισήμανε.

Η αποχώρηση

Στις 9 Νοεμβρίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu συμφώνησε με πρόταση του διοικητή της ομάδας ρωσικού στρατού στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, Sergey Surovikin, για την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή Χερσώνα από τη δεξιά όχθη του Δνείπερου προς την αριστερή όχθη.
Ο Surovikin τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός απέκρουσε με επιτυχία όλες τις ουκρανικές επιθέσεις.
Η απόφαση να μετακινηθούν οι δυνάμεις πίσω οφειλόταν στον κίνδυνο απομόνωσής τους, σε περίπτωση που πλημμυρίσουν εδάφη από τον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovka.
Ο Surovikin είπε ότι όλοι οι άμαχοι που ήθελαν να φύγουν - περισσότεροι από 115.000 άνθρωποι - είχαν ήδη εκκενωθεί από τη δεξιά όχθη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης