Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία - Δημοσκόπηση: Κυριαρχία των Fratelli D’ Italia της Meloni με 30,3% - Άνοδος μετά τις εκλογές

Ιταλία - Δημοσκόπηση: Κυριαρχία των Fratelli D’ Italia της Meloni με 30,3% - Άνοδος μετά τις εκλογές
Δεύτερο κόμμα είναι τα Πέντε Αστέρια που «πείθουν» το 16,9% των Ιταλών, σημειώνοντας άνοδο 1,3% σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα
Σχετικά Άρθρα

Τα τελευταία γκάλοπ επιβεβαιώνουν ότι το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας, της πρωθυπουργού Giorgia Meloni παραμένουν πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά, στην πρόθεση ψήφου των πολιτών.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας Swg, το κόμμα της Meloni λαμβάνει το 30,3% της πρόθεσης ψήφου, καταγράφοντας άνοδο 4,3% σε σχέση με το ποσοστό του στις γενικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, δεύτερο κόμμα, σύμφωνα με την Swg, είναι τα Πέντε Αστέρια που «πείθουν» το 16,9% των Ιταλών, σημειώνοντας άνοδο 1,3% σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα.
Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα εξασφαλίζει το 15,8% της πρόθεσης ψήφου, καταγράφοντας πτώση 3,2% σε σύγκριση με την επίδοσή του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Η σύμπραξη του κεντρώου κινήματος Azione (Δράση) με την «Ζωντανή Ιταλία» του Matteo Renzi βρίσκεται στο 8,1% (7,7% στις εκλογές), η Lega κερδίζει την προτίμηση του 7,8% των ερωτηθέντων (8,9% στις βουλευτικές εκλογές) και η Φόρτσα Ιτάλια του Silvio Belrusconi δεν ξεπερνά το 6,5% (8,3% στις 25 Σεπτεμβρίου).
Η συμμαχία της Ιταλικής Αριστεράς με τους οικολόγους, τέλος, στηρίζεται από το 4,3% του στατιστικού δείγματος, ενώ στις εκλογές, προ δυο μηνών, είχε λάβει το 3,5% των ψήφων.
italy_3.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης