Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηνωμένο Βασίλειο: Κυρώσεις σε 22 Ρώσους αξιωματούχους για την επιστράτευση στον πόλεμο της Ουκρανίας

Ηνωμένο Βασίλειο: Κυρώσεις σε 22 Ρώσους αξιωματούχους για την επιστράτευση στον πόλεμο της Ουκρανίας
Ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών

Το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλε κυρώσεις σε 22 Ρώσους αξιωματούχους για την υποστήριξή τους στη μερική επιστράτευση, βάζοντας στη μαύρη λίστα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου Denis Manturov, τον Διευθυντή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Σωφρονιστικών Αρχών Arkady Gostev και την Πρόεδρο της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Ella Pamfilova.
Αυτό είναι σύμφωνα με μια ενημερωμένη έκδοση του καταλόγου κυρώσεων που δημοσίευσε την Τετάρτη (30/11/2022) το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο λόγος για την εισαγωγή περιορισμών κατά του Manturov ήταν ότι « είναι υπεύθυνος για την επίβλεψη της ρωσικής βιομηχανίας όπλων και υπεύθυνος για τον εξοπλισμό των επιστρατευμένων στρατευμάτων».
Εκτός από την Pamfilova, κυρώσεις έχουν επιβληθεί και στον Πρόεδρο της Εκλογικής Επιτροπής της περιφέρειας του Ροστόφ, Alexander Burkov.
Σύμφωνα με το έγγραφο, οι δυο τους ήταν υπεύθυνοι για τη διοργάνωση των δημοψηφισμάτων στις λαϊκές δημοκρατίες του Donetsk και του Lugansk, καθώς και στις περιοχές Kherson και Zaporizhzhia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης