Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Βουλή Αντιπροσώπων: Αυτός είναι ο διάδοχος της Pelosi – Γιατί είναι ιστορικής σημασίας η εκλογή του

ΗΠΑ - Βουλή Αντιπροσώπων:  Αυτός είναι ο διάδοχος της Pelosi – Γιατί είναι ιστορικής σημασίας η εκλογή του
Ο 52χρονος Νεοϋορκέζος θα αναλάβει τα καθήκοντά του όταν θα συγκροτηθεί σε Σώμα το 118ο Κογκρέσο των ΗΠΑ, στις 3 Ιανουαρίου 2023

Ο Hakeem Jeffries εξελέγη στις 30/11/2022 νέος επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο πρώτος Αφροαμερικανός που αναλαμβάνει ένα τέτοιο αξίωμα στο Κογκρέσο.
Η εκλογή του Jeffries σηματοδοτεί επίσης την ανάδειξη μιας νεότερης γενιάς πολιτικών ηγετών στην 435μελή Βουλή και το τέλος της εποχής της Nancy Pelosi.
Το 2007 η Pelosi έγινε η πρώτη γυναίκα που αναδείχθηκε πρόεδρος της Βουλής.
Ο 52χρονος Νεοϋορκέζος θα αναλάβει τα καθήκοντά του όταν θα συγκροτηθεί σε Σώμα το 118ο Κογκρέσο των ΗΠΑ, στις 3 Ιανουαρίου 2023.
Λίγο πριν ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, ο Chak Summer είπε ότι η εκλογή του Jeffries είναι «ένα σημείο καμπής στην ιστορία των ΗΠΑ». Και οι δύο άνδρες κατάγονται από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.
Ο Jeffries εκλέγεται βουλευτής εδώ και μια δεκαετία και είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στις 18 Νοεμβρίου.
Η προεδρία της Βουλής πάντως θα περάσει στους Ρεπουμπλικάνους που μετά τις ενδιάμεσες εκλογές θα έχουν την πλειοψηφία στο σώμα αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης