Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Lavrov: Η Δύση πιέζει την Ουκρανία να συνεχίσει τον πόλεμο - Κίνδυνος για την παγκόσμια ασφάλεια το ΝΑΤΟ

Παρέμβαση Lavrov: Η Δύση πιέζει την Ουκρανία να συνεχίσει τον πόλεμο - Κίνδυνος για την παγκόσμια ασφάλεια το ΝΑΤΟ
«Αυτό λέει πολλά, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της πολιτικής τους σχετικά με την Ουκρανία, η οποία κυριολεκτικά πιέζεται να συνεχίσει τον πόλεμο που διεξάγει η Δύση στη Ρωσική Ομοσπονδία», σημείωσε ο Lavrov
Σχετικά Άρθρα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov τόνισε ότι η Δύση πιέζει την Ουκρανία να συνεχίσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας.
Προέβη στο εν λόγω σχόλιο μιλώντας με τους συμμετέχοντες του ερευνητικού και εκπαιδευτικού προγράμματος που ονομάζεται «Διάλογος στο όνομα του μέλλοντος».
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, οι δυτικές χώρες προσπαθούν να αποφύγουν την αρχή ότι είναι απαραίτητο να αποφευχθεί οποιαδήποτε στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων.
«Αυτό λέει πολλά, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της πολιτικής τους σχετικά με την Ουκρανία, η οποία κυριολεκτικά πιέζεται να συνεχίσει τον πόλεμο που διεξάγει η Δύση στη Ρωσική Ομοσπονδία», είπε, σύμφωνα με την ομιλία του που δημοσιεύτηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Κίνδυνος για την παγκόσμια ασφάλεια το ΝΑΤΟ

Η Ρωσία θεωρεί ανησυχητική την ταχεία εξέλιξη του ΝΑΤΟ, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο του πολέμου της Δύσης κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία και της παγκόσμιας ασφάλειας, δήλωσε ο Lavrov.
«Ανησυχούμε για την ταχεία εξέλιξη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο του πολέμου που εξαπέλυσε η Δύση εναντίον μας στην Ουκρανία και την παγκόσμια ασφάλεια.
Μέχρι πρόσφατα, όλοι καλούνταν να θεωρήσουν δεδομένο ότι το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία.
Μετά την εξαφάνιση της Σοβιετικής Ένωσης και του Οργανισμού της Συνθήκης της Βαρσοβίας, εξαφανίστηκε και το νόημα της ύπαρξης του ΝΑΤΟ» είπε ο Lavrov.
Παρόλα αυτά, το ΝΑΤΟ δεν έχει εξαφανιστεί και συνέχισε να αναζητά τον σκοπό της συνεχιζόμενης ύπαρξής του.
«Πρώτον, η εκστρατεία στο Αφγανιστάν ήταν δικαιολογία. Στη συνέχεια, μετά από μια επαίσχυντη φυγή από τη χώρα αυτή, το ΝΑΤΟ αποφάσισε να βρει έναν άλλο λόγο», επισήμανε ο Lavrov.
«Τον βρήκαν με τον περιορισμό της Ρωσίας και την ενίσχυση της στρατιωτικής δύναμης της Ουκρανίας.
Για πολλά χρόνια μετά το πραξικόπημα στο Κίεβο, αυτή η χώρα μετατράπηκε σε όργανο περιορισμού της Ρωσίας, σε εφαλτήριο για επίθεση στα συμφέροντα της Mόσχας στο άμεσο περιβάλλον μας», σημείωσε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης