Διεθνή

Medvedev (Ρωσία): Το ΝΑΤΟ δεν χρειάζεται, πρέπει να διαλυθεί ως εγκληματική οντότητα - Μη στέλνετε Patriot, θα χτυπήσουμε

Medvedev (Ρωσία): Το ΝΑΤΟ δεν χρειάζεται, πρέπει να διαλυθεί ως εγκληματική οντότητα - Μη στέλνετε Patriot, θα χτυπήσουμε
Ο πολιτισμένος κόσμος δεν χρειάζεται αυτή την οργάνωση, είπε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Dmitry Medvedev
Σχετικά Άρθρα

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία, στις χώρες της οποίας δεν ζει περισσότερο από το 12% της ανθρωπότητας, δεν χρειάζεται και θα πρέπει να διαλυθεί ως εγκληματική οντότητα.
Αυτήν τη γνώμη εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Dmitry Medvedev την Τρίτη 29 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, από τη στιγμή της συγκρότησής του, το ΝΑΤΟ έχει επανειλημμένα αποδείξει «την αυστηρά κλειστή εταιρική του φύση, ενεργώντας προς το συμφέρον των αγγλοσαξονικών χωρών και των κολλητών τους».
«Την ίδια στιγμή, όχι περισσότερο από το 12% του πληθυσμού του πλανήτη ζει σε χώρες του ΝΑΤΟ.
Ο πολιτισμένος κόσμος δεν χρειάζεται αυτή την οργάνωση.
Πρέπει να μετανοήσει ενώπιον της ανθρωπότητας και να διαλυθεί ως εγκληματική οντότητα», έγραψε ο Medvedev, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ακόμη και ο παπάς δεν θα μπορέσει να συγχωρήσει τις αμαρτίες τους.
Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ «ξεχνούν εύκολα» το πραξικόπημα που διέπραξε η οργάνωσή τους σε όλο τον κόσμο, τους έκπτωτους νομίμως εκλεγμένους αρχηγούς κρατών και τους δεκάδες χιλιάδες δολοφονημένους αμάχους, καθώς και «την παροχή όπλων σε κάθε λογής αποβράσματα, ζωολογικούς εκφυλισμένους και εξτρεμιστικά καθεστώτα» και για την ατιμωρησία των ηγετών της συμμαχίας για φρικαλεότητες.
Ο Medvedev επέστησε, επίσης, την προσοχή στα λόγια του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg για τη διατήρηση της Ουκρανίας ως κυρίαρχου ανεξάρτητου κράτους.
«Αλλά [αυτός] δεν είπε τίποτα για την εδαφική της ακεραιότητα.
Κάπως θα κερδίσει, αλλά, προφανώς, στα νέα, πολύ περιορισμένα όρια της ανεξαρτησίας της.
Αυτό είναι ήδη πρόοδος», σημείωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Για τους Patriot 

O Μedvedev προειδοποίησε το ΝΑΤΟ να μην χορηγήσει στην Ουκρανία αντιαεροπορικές συστοιχίες Patriot.
"Αν, όπως άφησε να εννοηθεί (ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ) Stoltenberg το ΝΑΤΟ προμηθεύσει τους Ουκρανούς με συστήματα Patriot μαζί με προσωπικό του ΝΑΤΟ, αυτοί θα γίνονταν αμέσως νόμιμος στόχος των ενόπλων δυνάμεών μας", έγραψε στο Telegram.
Δεν κατέστη σαφές από το μήνυμά του αν στόχος θα γίνονταν τα συστήματα Patriot, οι ουκρανικές δυνάμεις ή το προσωπικό του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης