Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στην Κίνα: Βγήκαν τα τανκς στους δρόμους για να φιμώσουν τη λαϊκή οργή κατά των lockdowns - Ανατριχιαστικές εικόνες

Χάος στην Κίνα: Βγήκαν τα τανκς στους δρόμους για να φιμώσουν τη λαϊκή οργή κατά των lockdowns - Ανατριχιαστικές εικόνες
Πορνό και σπαμ «εξαφανίζουν» από το Twitter τις διαδηλώσεις
Σχετικά Άρθρα

Τα τανκς βγήκαν στους δρόμους της Κίνας καθώς ο Xi Jinping διέταξε την καταστολή των διαδηλώσεων της «Λευκής επανάστασης του Α4» που στρέφεται κατά των άθλιων lockdown.
Η εμφάνισή τους είναι ένας ανατριχιαστικός απόηχος της σφαγής στην πλατεία Τιενανμέν, όταν τα στρατεύματα χρησιμοποιήθηκαν για να καταστείλουν βάναυσα τις διαδηλώσεις – προκαλώντας την εμβληματική διαμαρτυρία ενός άνδρα με το να στέκεται μπροστά σε ένα τανκ.
Τα πλάνα από τα τανκς κοινοποιήθηκαν ευρέως μετά από αρκετές ημέρες ιστορικών διαδηλώσεων στην Κίνα, στις οποίες οι διαδηλωτές κουνούσαν λευκά φύλλα λευκού χαρτιού σε συμβολική διαμαρτυρία ενάντια στη λογοκρισία.
Εκατοντάδες έχουν βγει στους δρόμους σε οκτώ πόλεις - συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου και της Σαγκάης - μετά τον θάνατο 10 ανθρώπων σε μια πυρκαγιά σε διαμέρισμα που αποδόθηκε στο δρακόντειο lockdown του Xi Jinping .
Ο τεράστιος μηχανισμός ασφαλείας της Κίνας έχει πλέον ξεκινήσει δράση για να πλημμυρίσει τους δρόμους με την αστυνομία και να εντοπίσει όσους συμμετείχαν στις διαδηλώσεις.
Μια στρατιά από τανκς εντοπίστηκε στην ανατολική πόλη Xuzhou, προκαλώντας φόβους ότι θα μπορούσαν να κατευθύνονται για να καταπνίξουν τις διαδηλώσεις.
Η φωτιά ξέσπασε στον 15ο όροφο και επεκτάθηκε γρήγορα στους ψηλότερους ορόφους στην πόλη Ουρούμτσι.
548040d5-5972-43b2-abc0-61f6d32af069.webp
Εξαγριωμένοι κάτοικοι στρέφονται κατά των lockdown του Covid καθώς είπαν ότι τους επιτρεπόταν να φεύγουν από το σπίτι μόνο για σύντομες περιόδους κάθε μέρα και ο χρόνος ελέγχεται αυστηρά από τις αρχές.
Στις διαδηλώσεις έγιναν μεμονωμένες πράξεις ηρωισμού, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας που έμεινε ακίνητη καθώς η αστυνομία την περικύκλωσε, στη συνέχεια έκλεψε το τηλέφωνό της πριν την χτυπήσει.
Έχει ονομαστεί "new Tank Lady" προς τιμήν του άγνωστου "Tank Man", που έκλεισε το δρόμο των κινεζικών στρατευμάτων μετά τη σφαγή του 1989.
Οι κινεζικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για μερικούς από τους ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στη διαδήλωση του Σαββατοκύριακου, καθώς η αστυνομία παρέμενε έξω στους δρόμους της πόλης.

2022-area-protests-chinas-zero-778663219.webp

Fio-bUpXEAM2oBG.jpg
Η επανάσταση της Α4

Σύμφωνα με το Reuters, Κινέζοι διαδηλωτές χρησιμοποιούν λευκά φύλλα χαρτιού για να εκφράσουν την οργή τους για τους περιορισμούς για τον κορονοϊό, σε μια σπάνια, εκτεταμένη έκρηξη δημόσιας διαφωνίας που ξεπέρασε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έφτασε σε μερικούς από τους δρόμους και τα κορυφαία πανεπιστήμια της Κίνας.

Οι δημοσιογράφοι δεν θα πρέπει να προβαίνουν σε ενέργειες άσχετες με τον ρόλο τους, λέει το Πεκίνο

Οι δημοσιογράφοι δεν θα πρέπει να εμπλέκονται σε ενέργειες που δεν συνδέονται με τον ρόλο τους, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών μετά την ανακοίνωση του BBC ότι ένας από τους δημοσιογράφους του δικτύου δέχτηκε επίθεση και συνελήφθη ενώ κάλυπτε τις διαδηλώσεις του σαββατοκύριακου στη Σανγκάη.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ζάο Λιτζιάν είπε στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου στο Πεκίνο ότι το BBC υποδύεται το θύμα.
Ερωτηθείς για τις πρόσφατες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σχολίασε ότι η Κίνα είναι μια χώρα όπου το κράτος δικαίου και όλα τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των κινέζων πολιτών προστατεύονται αλλά θα πρέπει αυτά να ασκούνται εντός του πλαισίου του νόμου.

Πορνό και σπαμ «εξαφανίζουν» από το Twitter τις διαδηλώσεις

Οι αρχές της Κίνας φαίνεται πως θέλουν να εξαφανίσουν άμεσα τις όποιες αναφορές γίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις διαδηλώσεις. 
Έτσι, όποιος προσπαθήσει να ψάξει στην κινεζική γλώσσα για διαδηλώσεις στη χώρα στο Twitter κατακλύζεται – σύμφωνα με το CNN – με πορνογραφικό υλικό, spam και άσχετα θέματα, κάνοντας δύσκολη την όποια αναζήτηση. 
Όπως αναφέρει το CNN, ειδικοί θεωρούν ότι πρόκειται για bots που επηρεάζουν τον αλγόριθμο του Twitter και «ρίχνουν» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεκάδες tweets με γυμνές γυναίκες, διαφημίσεις ερωτικού περιεχομένου και άλλα. 
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα tweets αυτά προέρχονται τις περισσότερες φορές από λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν πρόσφατα και δεν έχουν ακόλουθους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης