Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ανώτατος αξιωματούχος του Biden για τα πυρηνικά κατηγορείται για... κλοπή σε βαθμό κακουργήματος - Θα μπει στη φυλακή;

Ο ανώτατος αξιωματούχος του Biden για τα πυρηνικά κατηγορείται για... κλοπή σε βαθμό κακουργήματος - Θα μπει στη φυλακή;
Αφού ο ιδιοκτήτης της βαλίτσας ειδοποίησε την αστυνομία, οι αστυνομικοί εξέτασαν τα βίντεο και εντόπισαν τον Brinton να παίρνει τις αποσκευές πριν αφαιρέσει την ετικέτα του που ταυτοποιεί τον ιδιοκτήτη

Ο σύμβουλος πυρηνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Sam Brinton, κατηγορείται πως έκλεψε τις αποσκευές μιας γυναίκας στο αεροδρόμιο της Μινεάπολις και μάλιστα στην αρχή επιχείρησε να αποκρύψει το γεγονός.
Ωστόσο οι ασφαλείας κάμερες τον αποκάλυψαν.
Συγκεκριμένα ο σύμβουλος της Κυβέρνησης Biden ο οποίος υπηρετεί ως αναπληρωτής βοηθός γραμματέας του DOE για αναλωμένα καύσιμα και διάθεση πυρηνικών αποβλήτων – φέρεται να πήρε μια βαλίτσα Vera Bradley αξίας 2.325 $ από τον ιμάντα αποσκευών στο αεροδρόμιο St. Paul της Μινεάπολης στις 16 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ποινική δίωξη που ασκήθηκε. στις 26 Οκτωβρίου στο δικαστήριο της Μινεσότα και αποκαλύφθηκε από το Fox News Digital.
Ο Brinton είχε ταξιδέψει από την Ουάσιγκτον, στη Μινεάπολις, την συγκεκριμένη ημέρα.
Αφού ο ιδιοκτήτης της βαλίτσας ειδοποίησε την αστυνομία, οι αστυνομικοί εξέτασαν τα βίντεο και εντόπισαν τον Brinton να παίρνει τις αποσκευές πριν αφαιρέσει την ετικέτα του που ταυτοποιεί τον ιδιοκτήτη.

Είπε ψέματα..

Οι αρχές επιβολής του νόμου παρατήρησαν τον Brinton να χρησιμοποιεί τις αποσκευές κατά τη διάρκεια τουλάχιστον δύο άλλων ταξιδιών στην Ουάσιγκτον, στις 18 Σεπτεμβρίου και στις 9 Οκτωβρίου.
Στη συνέχεια, στις 9 Οκτωβρίου, ο κυβερνητικός σύμβουλος αρνήθηκε ότι έκλεψε οτιδήποτε όταν ένας αστυνομικός τηλεφώνησε για να ζητήσει εξηγήσεις για το περιστατικό. Ο Μπρίντον επιβεβαίωσε όμως ότι είχε ακόμα τη βαλίτσα.
«Αν έχω πάρει τη λάθος τσάντα, ευχαρίστως να την επιστρέψω, αλλά δεν είχε ρούχα άλλου ατόμου», είπε ο Μπρίντον στον αστυνομικό. «Αυτά ήταν τα ρούχα μου όταν άνοιξα την τσάντα».
Δύο ώρες μετά το τηλεφώνημα, ο Μπρίντον κάλεσε τον αστυνομικό και ζήτησε συγγνώμη που δεν ήταν «εντελώς ειλικρινής».
Αλλά ισχυρίστηκε ότι ήταν λάθος και δικαιολογήθηκε ότι ήταν εξαντλημένος και πήρε τη λάθος τσάντα στο καρουζέλ.
«Ο κατηγορούμενος είπε ότι όταν άνοιξαν την τσάντα στο ξενοδοχείο, κατάλαβαν ότι δεν ήταν δική του», σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία.
«Ο κατηγορούμενος εκνευρίστηκε, όταν οι άνθρωποι του ξενοδοχείου συνειδητοποίησαν ότι είχε κλέψει την τσάντα και δεν ήξεραν τι να κάνουν. Ο κατηγορούμενος ομολόγησε τελικά ότι άφησε τα ρούχα από την κλεμμένη τσάντα μέσα στα συρτάρια στο δωμάτιο του ξενοδοχείου».
Ο Μπρίντον κατηγορήθηκε για κλοπή κινητής περιουσίας χωρίς συναίνεση, μια κατηγορία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινή πενταετούς φυλάκισης, πρόστιμο 10.000 δολαρίων ή και τα δύο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης