Τελευταία Νέα
Διεθνή

Που το πάνε οι ΗΠΑ; Σχέδια για να παράσχει βόμβες ακριβείας η Ουάσιγκτον στην Ουκρανία που θα τοποθετηθούν σε πυραύλους

Που το πάνε οι ΗΠΑ; Σχέδια για να παράσχει βόμβες ακριβείας η Ουάσιγκτον στην Ουκρανία που θα τοποθετηθούν σε πυραύλους
Αυτές οι βόμβες θα μπορούσαν να παραδοθούν ήδη από την άνοιξη του 2023
Σχετικά Άρθρα
Το Πεντάγωνο εξετάζει μια πρόταση της Boeing να προμηθεύσει την Ουκρανία με μικρές, φθηνές βόμβες ακριβείας τοποθετημένες σε πυραύλους, επιτρέποντας στο Κίεβο να χτυπήσει πίσω από τις ρωσικές γραμμές καθώς η Δύση προσπαθεί να καλύψει τη ζήτηση για περισσότερα όπλα.
Καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται, η Ουκρανία χρειάζεται όλο και περισσότερο πιο προηγμένα όπλα, ενώ τα στρατιωτικά αποθέματα των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων συρρικνώνονται. 
Πηγές του κλάδου δήλωσαν ότι το σύστημα που πρότεινε η Boeing, που ονομάστηκε «βόμβα μικρής διαμέτρου εκτοξευόμενης από το έδαφος», είναι ένα από τα σχέδια για την παραγωγή των νέων πυρομαχικών για την Ουκρανία και τους ανατολικοευρωπαίους συμμάχους της Ουάσιγκτον.
Αυτές οι βόμβες θα μπορούσαν να παραδοθούν ήδη από την άνοιξη του 2023, σύμφωνα με έγγραφο που εξέτασε το Reuters και τρία άτομα που γνωρίζουν το σχέδιο.

Το σύστημα συνδυάζει τη βόμβα μικρής διαμέτρου GBU-39 και τον πυραυλοκινητήρα M26, ενώ και τα δύο είναι διαθέσιμα σε αποθέματα στις ΗΠΑ.

Το σχέδιο των ΗΠΑ 

Ο κορυφαίος αγοραστής όπλων του στρατού, ο Νταγκ Μπους, είπε σε δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο την περασμένη εβδομάδα ότι ο στρατός επιδιώκει επίσης να επιταχύνει την παραγωγή βλημάτων πυροβολικού των 155 χιλιοστών, τα οποία κατασκευάζονται μόνο σε κρατικές εγκαταστάσεις, επιτρέποντας σε στρατιωτικούς εργολάβους να τα παράγουν.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία οδήγησε σε αύξηση της
 ζήτησης για όπλα και πυρομαχικά αμερικανικής κατασκευής.
«Το θέμα είναι αυξηθεί η ποσότητα», είπε ο Tom Karako, ειδικός σε όπλα και ασφάλεια στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών. Πρόσθεσε ότι η μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων εξηγεί τη βιασύνη για την απόκτηση περισσότερων όπλων τώρα, λέγοντας ότι τα αποθέματα «πέφτουν σε σύγκριση με τα επίπεδα που θα θέλαμε να διατηρήσουμε και σίγουρα στα επίπεδα που θα χρειαζόμασταν για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε σύγκρουση με την Κίνα».
Ο Karako σημείωσε επίσης ότι η έξοδος των Ηνωμένων Πολιτειών από το Αφγανιστάν έδωσε στη διάθεσή τους πολλές βόμβες που έριξαν μέσω αέρος. Αυτές οι βόμβες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα σε ουκρανικά αεροπλάνα, αλλά «υπό το φως αυτού που βλέπουμε τώρα, πρέπει να αναζητήσουμε καινοτόμους τρόπους για να τις μετατρέψουμε σε σε ικανά για χρήση».
Αν και λίγες από αυτές τις βόμβες έχουν ήδη παραχθεί, υπάρχουν πολλά υλικοτεχνικά εμπόδια για την επίσημη αγορά. Οποιαδήποτε συμφωνία θα απαιτούσε επίσης τουλάχιστον έξι προμηθευτές να επισπεύσουν γρήγορα τις αποστολές των εξαρτημάτων και των υπηρεσιών της για την παραγωγή όπλων.

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης