Τελευταία Νέα
Διεθνή

H φωνή της G7 δεν κυριαρχεί πλέον στην G20 – Νίκες Ρωσίας και αναπτυσσόμενων κρατών

H φωνή της G7 δεν κυριαρχεί πλέον στην G20 – Νίκες Ρωσίας και αναπτυσσόμενων κρατών
Το ανακοινωθέν της G20 στην Ινδονησία είναι σύμφωνο με τα συμφέροντα της Ρωσίας αναφέρει Ρωσίδα διπλωμάτης
Σχετικά Άρθρα
Η φωνή της G7 δεν κυριαρχεί πλέον στην G20 υποστηρίζει η Ρωσίδα διπλωμάτης Svetlana Lukash, αναφερόμενη στα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της G20 στην Ινδονησία.
«H G7 είναι φυσικά πιο ενοποιημένη σε σχέση με την G20.
Συγκεντρώνονται εκ των προτέρων και λαμβάνουν κάποια κοινή απόφαση, όπως του πώς θα αγνοήσουν κάποιον.
Αλλά αποτυγχάνουν.
Αυτό έδειξε το κοινό ανακοινωθέν της συνόδου της G20, όπου και φάνηκε ότι η φωνή τους δεν κυριαρχεί» είπε μιλώντας στη ρωσική εφημερίδα Vedomosti η Lukash.

Νίκη Ρωσίας

Όπως είπε, τα κύρια ζητήματα της συνόδου που απαιτούσαν συναίνεση ήταν η κατάσταση στην Ουκρανία και οι συμφωνίες για την εξαγωγή των σιτηρών.
«Αυτά ήταν τα βασικά σημεία της συνόδου και στο τέλος της ημέρας, αυτές ήταν και οι δύο μεγάλες νίκες της Ρωσίας και των αναπτυσσόμενων κρατών» υποστήριξε η Lukash, επισημαίνοντας πως η γλώσσα του κειμένου που υιοθετήθηκε, είναι πλήρως σύμφωνη με τα συμφέροντα της Ρωσίας και δεν αφήνει τη φωνή της Δύσης να κυριαρχήσει.
«Κατά τη διάρκεια όλης αυτής της χρονιάς, η Δύση προσπάθησε να αποδείξει ότι η Ρωσία και η ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία ευθύνονται για όλες τις συνεχιζόμενες κρίσεις στις αγορές τροφίμων και ενέργειας.
Το κείμενο της δήλωσης αποδεικνύει το αντίθετο, ωστόσο» τόνισε η Ρωσίδα διπλωμάτης.

Δεν κυριαρχεί η Δύση

Σύμφωνα με την Lukash, οι χώρες έχουν ήδη εκφράσει τις θέσεις τους για το πώς αντιμετωπίζουν την κατάσταση στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που όπως είπε, «κατέστησαν δυνατή την αποφυγή συγκεκριμένων διατυπώσεων για την ουκρανική σύγκρουση από την ίδια την G20».
«Αυτό που κατέστη σαφές είναι ότι δεν υπάρχει καμία κυριαρχία της Δυτικής αντίληψης, η οποία κατηγορεί τη Ρωσία για όλα τα αρνητικά.
Το έγγραφο κάνει λόγο για καταδίκη, αλλά όχι της Ρωσίας, αλλά του ίδιου του πολέμου» επισήμανε η Lukash, επισημαίνοντας ότι η δήλωση της G20 «αναγνωρίζει την ύπαρξη διαφορετικών απόψεων τόσο σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία όσο και σχετικά με τον ρόλο των κυρώσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης