Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Απεργία στους σιδηροδρόμους - Αποκλεισμένοι ένα εκατομμύριο επιβάτες - Με προβλήματα οι συνδέσεις σε οκτώ χώρες

Αυστρία: Απεργία στους σιδηροδρόμους - Αποκλεισμένοι ένα εκατομμύριο επιβάτες - Με προβλήματα οι συνδέσεις σε οκτώ χώρες
Οι εργαζόμενοι στα τρένα ζητούν μεγάλες μισθολογικές αυξήσεις για να αναπληρώσουν την απώλεια της αγοραστικής τους δύναμης λογω του υψηλού  πληθωρισμού 
Σχετικά Άρθρα
Σταμάτησε απο το πρωί ο αυστριακός σιδηρόδρομος, αποκόπτοντας προσωρινά κρίσιμες οδούς διέλευσης μεταξύ ανατολικής και δυτικής Ευρώπης, καθώς οι εργαζόμενοι στα αυστριακά τρένα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις.
Σύμφωνα με το Reuters, η 24ωρη απεργία έχει διακόψει 8.000 δρομολόγια και έχει αποκλείσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο επιβάτες.
Η απεργιακή κινητοποίηση αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ του συνδικάτου των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους και της OeBB για τους μισθούς.
Το συνδικάτο έχει ζητήσει αύξηση 400 ευρώ λόγω της κρίσης του κόστους διαβίωσης στην ΕΕ για τους 50.000 εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους.
Η εταιρεία αποδέχτηκε να δώσει αυξήσεις 208 ευρώ συν εφάπαξ πληρωμή 1000 ευρώ.
«Σφηνωμένη ανάμεσα σε οκτώ χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Ουγγαρίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας, η Αυστρία είναι ένας σημαντικός κόμβος για τα ευρωπαϊκά σιδηροδρομικά ταξίδια», σημείωσε το Reuters.
«Δεν θέλω να αποκλείσω την πιθανότητα παρατυπιών στο ένα τρένο ή στο άλλο, αλλά γενικά αναμένω ότι θα επιστρέψουμε στην εξυπηρέτηση των πελατών μας με τη συνήθη ποιότητα από την Τρίτη, 29/11», δήλωσε ο επικεφαλής της OeBB, Andreas Matthae, στο τοπικό ραδιόφωνο.
Η απεργία στους σιδηρόδρομους της Αυστρίας διακόπτει όλα τα κρίσιμα σιδηροδρομικά δίκτυα της ΕΕ αλλά δεν αποτελεί έκπληξη λόγω της χειρότερης πληθωριστικής κρίσης που μαστίζει την Ευρώπη εδώ και μια γενιά, ως συνέπεια των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης