Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Apple ανησυχεί για μεγαλύτερο πλήγμα στην παραγωγή, λόγω των ταραχών στην Κίνα

H Apple ανησυχεί για μεγαλύτερο πλήγμα στην παραγωγή, λόγω των ταραχών στην Κίνα
Η Apple ανησυχεί για ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα στην ήδη περιορισμένη παραγωγή των μοντέλων iPhone 14
Σχετικά Άρθρα

Υποχωρούν κατά 2% προσυνεδριακά οι μετοχές της Apple, με φόντο τις ταραχές στο κινεζικό εργοστάσιο της Foxconn και τη γενικότερη αναταραχή που επικρατεί στην Κίνα, λόγω των lockdown για την covid19.
Η Apple ανησυχεί για ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα στην ήδη περιορισμένη παραγωγή των μοντέλων iPhone 14.
Το Reuters ανέφερε την Παρασκευή ότι το εργοστάσιο που διαχειρίζεται η Foxconn, το οποίο είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο, θα μπορούσε να δει περαιτέρω πτώση στις αποστολές του Νοεμβρίου λόγω των αναταραχών των εργαζομένων και της αύξησης των περιπτώσεων COVID-19 στη χώρα.

Ελλείψεις συσκευών iPhone

Το Bloomberg News ανέφερε ότι θα μπορούσε να υπάρξει έλλειψη 6 εκατομμυρίων συσκευών iPhone Pro φέτος λόγω προβλημάτων που σχετίζονται με την παραγωγή.
"Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις γύρω από τις καθυστερήσεις στην επιστροφή σε ένα κανονικό επίπεδο παραγωγής στις εγκαταστάσεις της Zhengzhou θα μπορούσαν να περιορίσουν τον ρυθμό με τον οποίο μπορεί να επιτευχθεί ισορροπία προσφοράς-ζήτησης τους επόμενους μήνες", ανέφεραν οι αναλυτές της J.P. Morgan.
Πρόσθεσαν ότι οι χρόνοι παράδοσης για τα μοντέλα Pro έχουν μετριαστεί, εκτός από την Κίνα, όπου το χρονοδιάγραμμα παραμένει αυξημένο.
Οι πελάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες περιμένουν περίπου 33 ημέρες για να τους παραδοθούν τα μοντέλα iPhone 14 Pro και Pro Max, ενώ τα ίδια μοντέλα δεν είναι διαθέσιμα για παραλαβή στο κατάστημα, ανέφερε η χρηματιστηριακή εταιρεία.
Η Wall Street προβλέπει ότι η Apple θα μπορούσε να καταγράψει ζημιές εξαιτίας των διαταραχών στην παραγωγή, με την Wedbush Securities να αναμένει ότι θα επηρεαστεί τουλάχιστον το 5% των μονάδων και ενδεχομένως έως και το 10% κατά το πρώτο τρίμηνο.
Η Apple δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.
Οι μετοχές της Apple έχουν υποχωρήσει κατά 3,4% τον Νοέμβριο εν μέσω προβλημάτων παραγωγής, σε σύγκριση με κέρδη 2% στον δείκτη Nasdaq Composite.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης