Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το αφήγημα απέτυχε: Ο εμβολιασμός κατά covid «σβήνει» παγκοσμίως, οι πολίτες γυρνούν την πλάτη - Ποιες χώρες τερμάτισαν το πρόγραμμα

Το αφήγημα απέτυχε: Ο εμβολιασμός κατά covid «σβήνει» παγκοσμίως, οι πολίτες γυρνούν την πλάτη - Ποιες χώρες τερμάτισαν το πρόγραμμα
Στην Ευρώπη, αυτές οι χώρες περιλαμβάνουν τη Δανία, την Ιρλανδία, τη Μολδαβία, την Κύπρο, τη Γεωργία, την Ισπανία και τη Βόρεια Μακεδονία
Σχετικά Άρθρα

Σε πολλές χώρες, παρά το γεγονός ότι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού παραμένει διαθέσιμος, οι άνθρωποι δεν συνεργάζονται πλέον.
Ενώ δεν υπήρξε επίσημος τερματισμός του προγράμματος, οι άνθρωποι έχουν παραιτηθεί.
Η κυβέρνηση δεν τους είπε ποτέ να σταματήσουν, ούτε φυσικά τα ΜΜΕ. Κάπως έτσι, οι άνθρωποι έχουν πάρει μια συνειδητή ή, ίσως για πολλούς μια υποσυνείδητη απόφαση να «επαναστατήσουν» μετά την εκστρατεία φόβου που είχε εκσφενδονίσει το σχήμα επιστήμονες-κυβέρνηση-ΜΜΕ.
Στην Ευρώπη, αυτές οι χώρες περιλαμβάνουν τη Δανία, την Ιρλανδία, τη Μολδαβία, την Κύπρο, τη Γεωργία, την Ισπανία και τη Βόρεια Μακεδονία. Άλλοι έχουν δει σημαντική μείωση, αλλά δεν έχουν καταγράψει πρόσφατα στοιχεία, όπως η Σερβία, η Σλοβενία, η Σλοβακία, το Μαυροβούνιο και η Ισλανδία.

coronavirus-data-explorer-59-1024x723.png

Σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος της Αφρικής, οι Νοτιοαφρικανοί και οι Μαροκανοί έχουν σταματήσει να έρχονται στο προσκήνιο.
Σε αντίθεση με την Ασία συνολικά, οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι σταμάτησαν πριν από εννέα μήνες και οι Μαλαισιανοί και οι Κινέζοι (αν και δεν εμπιστευόμαστε αυτά τα δεδομένα) πιο πρόσφατα σταμάτησαν τους εμβολιασμούς.
coronavirus-data-explorer-60-1024x723.pngcoronavirus-data-explorer-61-1024x723.png

Για μεγάλο μέρος του φθινοπώρου, οι Βορειοαμερικανοί εξακολουθούσαν να εμβολιάζονται ενεργά.
Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η Αφρική είχε ελάχιστους θανάτους από Covid και υπάρχουν πολύ πιο σοβαρές απειλές για τη ζωή και την υγεία από την ελονοσία και τη φυματίωση μεταξύ πολλών άλλων ασθενειών.

Μόλις πάνω από το 30% των Αφρικανών έχουν εμβολιαστεί.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 13 δισεκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως.

coronavirus-data-explorer-64-1024x723.pngcoronavirus-data-explorer-65-1024x723.png


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης