Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήγμα στα commodities λόγω Κίνας - Lockdown και κοινωνική αναταραχή απειλούν τη ζήτηση

Πλήγμα στα commodities λόγω Κίνας - Lockdown και κοινωνική αναταραχή απειλούν τη ζήτηση
Κοινωνική αναταραχή στην Κίνα, λόγω των lockdown για την covid -19
Σχετικά Άρθρα

Πλήγμα δέχονται τα commodities, καθώς η επιδημία Covid στην Κίνα επιδεινώθηκε και μια σειρά εντυπωσιακών διαδηλώσεων σε πόλεις της χώρας απειλούν να εκτροχιάσουν την οικονομική δραστηριότητα και να μειώσουν τη ζήτηση για ενέργεια, τρόφιμα και πρώτες ύλες.
Τα βασικά μέταλλα υποχωρούν, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χαλκό να σημειώνουν πτώση έως και 2% στο Λονδίνο πριν περιορίσουν τις απώλειες μαζί με τις κινεζικές μετοχές.
Το σιδηρομετάλλευμα υποχώρησε έως και 3,2%, ενώ τα futures του West Texas Intermediate σημείωσαν απώλειες έως και 3,5% στη Νέα Υόρκη, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2021.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το μαγειρικό λάδι στο Ντάλιαν της Κίνας υποχώρησαν έως και 3% λόγω των ανησυχιών για την απειλή της ζήτησης σε εστιατόρια και ξενοδοχεία που ήδη ταλανίζονται από τα lockdown.

Μαζικές διαδηλώσεις στην Κίνα

Οι μαζικές διαδηλώσεις στη Σανγκάη κατά των lockdown στο πλαίσιο της εφαρμογής της πολιτικής «zero covid», οι σκληρές συγκρούσεις των πολιτών με την αστυνομία σε πολλές πόλεις αλλά και τα συνθήματα κατά του προέδρου Xi Jinping με τα οποία ζητείται η παραίτησή του, έχουν δημιουργήσει ένα πρωτοφανές κλίμα στην Κίνα, με το ερώτημα που διατυπώνεται να αφορά το εάν είμαστε αντιμέτωποι με μια επανάσταση ή με μια βίαιη καταστολή στην Κίνα.
Πάντως, σήμερα Δευτέρα 28/11 και μετά από τρεις ημέρες διαδηλώσεων, χιλιάδες αστυνομικοί είναι στους δρόμους σε Πεκίνο, Σανγκάη και αλλού ενώ οι Αρχές προσπαθούν να ελέγξουν τις αντιδράσεις και στα social media.
Και ενώ παραμένει άγνωστο πόσοι διαδηλωτές έχουν συλληφθεί,
ανάμεσα τους και έναν δημοσιογράφο του BBC, πολλοί αναλυτές κάνουν λόγο για άνευ προηγουμένου διαδηλώσεις που παραπέμπουν στα γεγονότα της πλατείας Τιανανμεν το 1989.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης