Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι ΗΠΑ έσυραν την Ευρώπη σε κυρώσεις… αλλά και σε ανεργία, κλείσιμο επιχειρήσεων

Ρωσία: Οι ΗΠΑ έσυραν την Ευρώπη σε κυρώσεις… αλλά και σε ανεργία, κλείσιμο επιχειρήσεων
Τώρα παραδέχονται οι Ευρωπαίοι ότι οι ρωσικοί ενεργειακοί πόροι ήταν η βάση της ευημερίας τους είπε ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ ήταν αυτές που έσυραν την Ευρώπη στον πόλεμο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και τώρα οι Ευρωπαίοι είναι αντιμέτωποι με ανεργία, κλείσιμο επιχειρήσεων και τεράστιο ενεργειακό κόστος υποστήριξε ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Vyacheslav Volodin.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Ουζμπεκιστάν, ο Volodin υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη είχαν δημιουργήσει στρατηγικές σχέσεις εδώ και πολύ καιρό, αλλά αυτή η «συνεργασία» τους όσον αφορά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, είχε ως αποτέλεσμα «προβλήματα, ανεργία και κλείσιμο επιχειρήσεων στην Ευρώπη».

Οι Αμερικανοί πωλούν 4 φορές υψηλότερα

«Οι Αμερικανοί αγοράζουν ενεργειακά προϊόντα και τα πωλούν στην Ευρώπη σε τιμές που είναι τέσσερις φορές υψηλότερες.
Επιπλέον, έχουν παρασύρει την Ευρώπη στους πολέμους κυρώσεων κατά της Ρωσίας και έχουν περιορίσει τη δική μας προμήθεια που επέτρεψε την χρήση φθηνής ενέργειας, η οποία ήταν η «βάση» για τη βιομηχανική ανάπτυξη της Γερμανίας, της Γαλλίας και άλλων κρατών» είπε ο Volodin.

Τώρα καταλαβαίνουν οι Ευρωπαίοι

«Οι αρχηγοί των κρατών της ΕΕ άρχισαν επιτέλους να παραδέχονται ότι ήταν οι ρωσικοί ενεργειακοί πόροι που χρησίμευσαν ως βάση της ευρωπαϊκής ευημερίας, αλλά οι ΗΠΑ έκοψαν τη ροή τους προς την Ευρώπη και άρχισαν να τους αντικαθιστούν με δικές τους πόρους.
Τώρα βλέπουμε το αποτέλεσμα.
Όλα αυτά είναι ξεκάθαρα και σε όσους ζουν σε ασιατικές χώρες, ιδιαίτερα σε εκείνους που ανέκαθεν χτίζουν σχέσεις μαζί μας με βάση τις αρχές του αμοιβαίου σεβασμού, της φιλίας και της μη ανάμειξης ο ένας στις εσωτερικές υποθέσεις του άλλου» είπε ο Volodin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης