Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποιοι επενδυτές προτιμούν τα... σπάνια ουίσκι;

Ποιοι επενδυτές προτιμούν τα... σπάνια ουίσκι;
Η αύξηση των πωλήσεων σε δημοπρασίες οφείλεται κυρίως στις φιάλες με τιμές μεταξύ 100 και 1.000 λιρών, με την κατηγορία αυτή να βλέπει αύξηση των αξιών κατά 40% και των όγκων κατά 30% τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2022
Η αξία των σπάνιων σκωτσέζικων ουίσκι αυξήθηκε κατά περισσότερο από το ένα πέμπτο φέτος, καθώς οι νεότεροι επενδυτές αναζητούσαν απτά περιουσιακά στοιχεία εν μέσω ασταθών χρηματοπιστωτικών αγορών, ανέφεραν οι Financial Times.
Οι όγκοι έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 25%, ανέφεραν οι FT, επικαλούμενοι έκθεση της σκωτσέζικης επενδυτικής τράπεζας Noble & Co.
Η αύξηση των πωλήσεων σε δημοπρασίες οφείλεται κυρίως στις φιάλες με τιμές μεταξύ 100 και 1.000 λιρών, με την κατηγορία αυτή να βλέπει αύξηση των αξιών κατά 40% και των όγκων κατά 30% τα πρώτα τρία τρίμηνα.
Η έκθεση διεξήχθη με την εταιρεία δεδομένων Brainnwave και παρακολούθησε περισσότερες από μισό εκατομμύριο συναλλαγές σε δημοπρασίες την τελευταία δεκαετία.
Οι ασταθείς αγορές έχουν ενισχύσει τη ζήτηση για σπάνια ουίσκι ως εναλλακτικές επενδύσεις, αναφέρουν οι FT που επικαλούνται την Noble.
Οι πωλήσεις στην επενδυτική εταιρεία Elite Wine & Whisky αναδεικνύουν αυτή την τάση.
Η Elite είδε τη ζήτηση να εκτοξεύεται μετά τον "μίνι προϋπολογισμό" του Ηνωμένου Βασιλείου τον Σεπτέμβριο που αναστάτωσε τις αγορές και ο κύκλος εργασιών της έχει αυξηθεί κατά 70% μέχρι στιγμής φέτος σε 17 εκατομμύρια λίρες, ανέφερε η εφημερίδα.
Το σκωτσέζικο ουίσκι αποτελούσε τα τρία τέταρτα των σκωτσέζικων εξαγωγών τροφίμων και ποτών πέρυσι και περισσότερο από το ένα πέμπτο όλων των βρετανικών αποστολών τροφίμων και ποτών, ανέφεραν οι FT, επικαλούμενοι την Ένωση Σκωτσέζικου Ουίσκι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης