Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρότερη εποπτεία της οικονομικής βοήθειας των 20 δισ. δολ. στην Ουκρανία ζητεί η Βουλή των Αντιπροσώπων – Υποψίες για διαφθορά Zelensky

Αυστηρότερη εποπτεία της οικονομικής βοήθειας  των 20 δισ. δολ. στην Ουκρανία ζητεί η Βουλή των Αντιπροσώπων – Υποψίες για διαφθορά Zelensky
Κατέθεσαν νομοσχέδιο για τον έλεγχο των πόρων που ήδη έχουν διατεθεί -  Οι Ρεπουμπλιανοί δεν δίνουν .. λευκή επιταγή.
Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση του προέδρου Biden προσπαθεί να παρακολουθήσει τη στρατιωτική βοήθεια που έχει στείλει στην Ουκρανία σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Fox News, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου
Ο πιθανός μελλοντικός πρόεδρος της Βουλής των ΑντιπροσώπωνKevin McCarthy δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα δώσει στην Ουκρανία «λευκή επιταγή» για να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή σε μια περίοδο που η οικονομία της χώρας βαδιζει στην υφεση.
Ένας πιθανός έλεγχος θα καθόριζε πόσο, αν υπάρχει,εποπτεία της βοήθειας των ΗΠΑ καταλήγει στα σωστά χέρια καθώς υπάρχουτν υπόνοιες για εκταταμένη διαφθορά στην κυβέρνηση Zelensky.
Σύμφωνα με τα στοιχεία έχε ελεγχθεί μόνο ένα κλάσμα της βοήθειας που παρέχεται στη χώρα.
Το αίτημα των Ρεπουμπλικανών για ενίσχυση της εποπτείας απολαμβάνει δικομματική υποστήριξη στο Κογκρέσο.

Η νέα γραμμή 

Ο Michael McCall, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, προειδοποίησε για αυστηρότερη εποπτεία και μετάβαση σε μια πιο υπεύθυνη προσέγγιση για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία.
Το αμερικανικό Κογκρέσο θα αρχίσει να εργάζεται σε νέα σύνθεση με βάση τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών από τον Ιανουάριο του 2023,και ο McCall είναι ο βασικός διεκδικητής για την προεδρία της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων.
«Θα παρέχουμε περισσότερη εποπτεία, διαφάνεια και λογοδοσία», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής στο ABC την Κυριακή 27 Νοεμβρίυο 2022, σχολιάζοντας τις επερχόμενες αλλαγές στην προσέγγιση της Βουλής όσον αφορά την ενίσχυση του Κιέβου .

Υπεύθυνη προσέγγιση

Σύμφωνα με τον Βουλευτή, η πλειοψηφία των μελών του Κογκρέσου, τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι, συμφωνούν με την ανάγκη για μια πιο υπεύθυνη προσέγγιση για την κατανομή της βοήθειας.
Ταυτόχρονα, ο McCall, τόνισε ότι το Κογκρέσο σκοπεύει να συνεχίσει να παρέχει βοήθεια στην Ουκρανία.
Νωρίτερα, οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ υπέβαλαν νομοσχέδιο για τον έλεγχο των διατεθέντων κονδυλίων για βοήθεια στην Ουκρανία, δήλωσε η γερουσιαστής Marjorie Taylor Greene.
Το νομοσχέδιο υποστήριξαν και δέκα συνάδελφοί της.
Η Greene, έχει δεμσυθεί να «θέσει την κυβέρνησή
υπόλογη»για τις δαπάνες της Ουκρανίας, και ορισμένοι από τους συναδέλφους της συμφωνούν
«Οι φορολογούμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι οι επενδύσεις πηγαίνουν εκεί που προορίζονται να πάνε», δήλωσε ο βουλευτής Jason Crow, D-Colo., στην Washington Post.
«Σε κάθε πόλεμο, μπορεί να υπάρξουν λάθη και λανθασμένη κατανομή των προμηθειών».
Οι νομοθέτες συμφωνούν ότι οι τρέχουσες προσπάθειες εποπτείας φαίνονται θλιβερά ανεπαρκείς, με την κυβέρνηση Biden να ελέγχει μόλις το 10% των 22.000 όπλων που παρείχαν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία μεταξύ Φεβρουαρίου και 1ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με την Post.

Η ύφεση στην οικονομία

Ο McCarthy έχει βασίσει την κριτική του για τα πακέτα βοήθειας στην οικονομική κατάσταση  καθώς η οικονομία ανεμένεται να πέσει σε ύφεση.
«Νομίζω ότι οι άνθρωποι θα βρίσκονται σε ύφεση και δεν πρόκειται να γράψουν λευκή επιταγή στην Ουκρανία», δήλωσε τον περασμένο μήνα. «Απλώς δεν θα το κάνουν…
Δεν είναι μια δωρεάν επιταγή
».
Ωστόσο, η χρηματοδότηση της Αμερικής για την Ουκρανία ήταν σε μεγάλο βαθμό δικομματική και πολλοί Ρεπουμπλικάνοι λένε ότι δεν υπάρχει λόγος να μην συνεχιστεί η χρηματοδότηση με κάποια μορφή.
«Κανείς στην ηγεσία των Ρεπουμπλικανών δεν έχει ζητήσει να τερματιστεί η βοήθεια προς την Ουκρανία", δήλωσε ο βουλευτής Mike Turner, από το Οχάιο.
«Οι άνθρωποι από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών λένε: «Γιατί πρέπει να περάσουμε ένα πακέτο 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να στείλουμε 8 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία;».

Οι προειδοποιήσεις της Ρωσίας


Η Ρωσία είχε προηγουμένως στείλει ένα υπόμνημα στις χώρες του ΝΑΤΟ λόγω της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov σημείωσε ότι κάθε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνει νόμιμος στόχος για τη Ρωσία.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «παίζουν με τη φωτιά» προμηθεύοντας όπλα στην Ουκρανία. Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας D. Peskov σημείωσε ότι η άντληση της Ουκρανίας με όπλα από τη Δύση δεν συμβάλλει στην επιτυχία των ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης