Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Mία νεκρή και 11 αγνοούμενοι στο νησί της Ischia λόγω κατολισθήσεων - Θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ιταλία: Mία νεκρή και 11 αγνοούμενοι στο νησί της Ischia λόγω κατολισθήσεων - Θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Συνεδριάζει την Κυριακή 27/11 το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Meloni για να κηρύξει την Ischia σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Μία νεκρή και 11 αγνοούμενοι, είναι ο έως τώρα απολογισμός μετά την κατολίσθηση που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στο νησί Ischia της Κάτω Ιταλίας.
Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες στην περιοχή Casamicciola, στο βόρειο τμήμα του νησιού, ενώ ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι και ο σύντροφος της 30χρονης νεκρής γυναίκας.
Το έργο των διασωστών στο νησί, σκάβοντας κάτω από την λάσπη και τα συντρίμμια, δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.
Από την κατολίσθηση στην μικρή πόλη Casamicciola βυθίστηκε τουλάχιστον ένα σπίτι, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στην θάλασσα, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων.
Στο μεταξύ, συνεδριάζει την Κυριακή 27/11 το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Meloni για να κηρύξει την Ischia σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να επιταχυνθεί η λήψη περαιτέρω μέτρων για την παροχή βοήθειας. Σε μια πρώτη φάση, θα διατεθούν 2 εκατ. ευρώ.

ΥΠΕΞ: Αλληλεγγύη προς το λαό και την κυβέρνηση της Ιταλίας

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος από την κατολίσθηση στην Ischia της Ιταλίας, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter.
«Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, οι σκέψεις μας είναι στους αγνοούμενους, τους τραυματίες και τα σωστικά συνεργεία» επισημαίνεται στην ίδια ανάρτηση.
Ακόμη, το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει «αλληλεγγύη προς το λαό και την κυβέρνηση της φίλης μας Ιταλίας».

υπεξ_8.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης