Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Σαν Φρανσίσκο τα ρομπότ αναλαμβάνουν την «βρώμικη» δουλειά, να σκοτώνουν επικίνδυνους υπόπτους

Στο Σαν Φρανσίσκο τα ρομπότ αναλαμβάνουν την «βρώμικη» δουλειά, να σκοτώνουν επικίνδυνους υπόπτους
Η αστυνομική δύναμη διατηρεί επί του παρόντος μια ντουζίνα πλήρως λειτουργικά τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως για επιθεωρήσεις περιοχής και εξουδετέρωση βομβών
Πρόταση που συντάχθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο απεστάλη προς έγκριση στο Συμβούλιο Εποπτών της πόλης, η οποία θα επιτρέπει στους αστυνομικούς να αναπτύξουν ρομπότ με σκοπό να σκοτώσουν υπόπτους σε καταστάσεις όπου «υπάρχει κίνδυνος απώλειας ζωής πολιτών ή αξιωματικών.
Θα υπερισχύει κάθε άλλης επιλογής δύναμης που είναι διαθέσιμη στο SFPD», αναφέρει το Engadget, επικαλούμενο το Mission Local.

Σύμφωνα με την Mission Local, το προσχέδιο πρότασης έχει ήδη λάβει σημαντική ώθηση τόσο από το διοικητικό συμβούλιο όσο και από το εξωτερικό - συμπεριλαμβανομένου του επόπτη Aaron Peskin, ο οποίος αρχικά αντιστάθηκε στην ιδέα έως ότου εισήχθησαν ρυθμίσεις που θα ελέγχουν εντελώς τα death-bots.
«Τα ρομπότ δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως χρήση βίας εναντίον οποιουδήποτε προσώπου», έγραψε, το οποίο το SFPD αφαίρεσε στη συνέχεια σε επόμενο προσχέδιο.
Η αστυνομική δύναμη διατηρεί επί του παρόντος μια ντουζίνα πλήρως λειτουργικά τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως για επιθεωρήσεις περιοχής και εξουδετέρωση βομβών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης