Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mελέτη αποδεικνύει πως η Ivermectin έχει πολύ μικρότερη θνησιμότητα ασθενών με COVID-19 και ήσσονος σημασίας παρενέργειες από τη Remdesivir

Mελέτη αποδεικνύει πως η Ivermectin έχει πολύ μικρότερη θνησιμότητα ασθενών με COVID-19 και ήσσονος σημασίας παρενέργειες από τη Remdesivir
Η Ivermectin έχει επαινεθεί από ορισμένους γιατρούς ως μια πρώιμη θεραπεία που σώζει ζωές για τον COVID-19.
Σχετικά Άρθρα
Στη θεραπεία του COVID-19, η χρήση Ivermectin σχετίζεται με μειωμένη θνησιμότητα σε σύγκριση με τη χρήση Remdesivir, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Infectious Diseases.
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι ανέλυσαν αναδρομικά δεδομένα ενηλίκων ηλικίας 18 ετών και άνω με καταγεγραμμένη λοίμωξη COVID-19 μεταξύ Ιανουαρίου 2020 και Ιουλίου 2021, μιας εθνικής ομοσπονδιακής βάσης.
Συνέκριναν όσους χρησιμοποίησαν Ivermectin αλλά όχι Remdesivir με εκείνους που χρησιμοποίησαν Remdesivir αλλά όχι Ivermectin.
Ελέγχονταν οι μεταβλητές που μπορεί να επηρέασαν τα αποτελέσματα επιβίωσης του COVID-19, όπως «ηλικία, φύλο, φυλή, εθνικότητα, χρήση νικοτίνης, σακχαρώδης διαβήτης, παχυσαρκία, χρόνια νόσο του κατώτερου αναπνευστικού, ισχαιμικές καρδιακές παθήσεις, τοσιλιζουμάμπη, γλυκοκορτικοειδή ή χρήση αναπνευστήρα».

Η μεγαλύτερη μελέτη συσχέτισης ασθενών με COVID-19, θνησιμότητα και Ivermectin

«Μετά τη χρήση της αντιστοίχισης της βαθμολογίας τάσης και της προσαρμογής για πιθανούς συγχυτές, η Ivermectin συσχετίστηκε με μειωμένη θνησιμότητα έναντι της Remdesivir», έγραψαν οι ερευνητές . «Από όσο γνωρίζουμε, αυτή είναι η μεγαλύτερη μελέτη συσχέτισης ασθενών με COVID-19, θνησιμότητα και Ivermectin».
Η διαφορά κινδύνου αναφέρθηκε στο αρνητικό 5,224% με ένα διάστημα εμπιστοσύνης μεταξύ αρνητικού 7,079% και αρνητικού 3,369%, με τιμή p μικρότερη από 0,0001, γεγονός που υποδηλώνει ότι το αποτέλεσμα είναι στατιστικά σημαντικό.
Από τους 1.761.060 πιθανούς ασθενείς με COVID-19 στη βάση δεδομένων, οι ερευνητές κατέληξαν σε δύο μοναδικές κοόρτες ασθενών με COVID-19, από τους οποίους 1.072 έλαβαν θεραπεία με Ivermectin και 40.536 θεραπεύτηκαν με ρεμδεσιβίρη.
Πριν από τον έλεγχο των μεταβλητών, η κοόρτη της Ivermectinς είχε μέση ηλικία 51,9 συν ή πλην 17,8 ετών, ενώ η κοόρτη της Remdesivir είχε μέση ηλικία 62 συν ή πλην 16 ετών.
Στην κοόρτη της Ivermectin, το 60% έπαιρνε γλυκοκορτικοειδή και το 1% χρειαζόταν υποστήριξη αναπνευστήρα, σε σύγκριση με το 64% για τα γλυκοκορτικοειδή και το 2% χρειαζόταν υποστήριξη αναπνευστήρα στην ομάδα του ρεμντεσιβίρη.
«Απαιτούνται περαιτέρω διπλά τυφλά ελεγχόμενα με εικονικό φάρμακο RCTs με μεγάλα δείγματα για σίγουρο συμπέρασμα», έγραψαν οι ερευνητές.
«Στο μέλλον, εάν δημοσιευθούν περισσότερες δημοσιεύσεις με παρόμοιο αποτέλεσμα με τις τρέχουσες αναλύσεις, η βεβαιότητα των στοιχείων θα αυξηθεί».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) περιλαμβάνει την Ivermectin στον Κατάλογο των Απαραίτητων Φαρμάκων.

Είναι επίσης εγκεκριμένο ως αντιπαρασιτικός παράγοντας από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).
Ωστόσο, ο FDA δεν έχει εγκρίνει το φάρμακο για τη θεραπεία ή την πρόληψη του COVID-19 σε ανθρώπους.
Σύμφωνα με τον FDA, η λήψη μεγάλων δόσεων Ivermectin μπορεί να είναι επικίνδυνη.
Οι παρενέργειες της Ivermectinς περιλαμβάνουν δερματικά εξανθήματα, ναυτία και έμετο.
Το Remdesivir έχει εγκριθεί για χρήση έκτακτης ανάγκης από τον FDA για τη θεραπεία του COVID-19 τόσο για νοσηλευόμενους ασθενείς όσο και για εξωτερικούς ασθενείς.
Σύμφωνα με τον FDA, ορισμένες ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με τη ρεμδεσιβίρη περιλαμβάνουν αλλεργικές αντιδράσεις, γενικευμένες κρίσεις και εξανθήματα.
Στα τέλη του 2020, ο ΠΟΥ συνέστησε να μην χρησιμοποιείται η ρεμδεσιβίρη για τον COVID-19.
Το Remdesivir έχει συνδεθεί με νεφρική νόσο, γαστρεντερικά συμπτώματα και άλλες σοβαρές παρενέργειες, σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές .

Η Ivermectin έχει επαινεθεί από ορισμένους γιατρούς ως μια πρώιμη θεραπεία που σώζει ζωές για τον COVID-19.

Τουλάχιστον δύο ομάδες, η Front Line COVID-19 Critical Care Alliance και η British Ivermectin Recommendation Development Group , έχουν υποστηρίξει τη χρήση εκτός ετικέτας της Ivermectinς για τη θεραπεία του COVID-19 στα αρχικά της στάδια. Από τις 8 Μαρτίου, υπάρχουν τουλάχιστον 151 μελέτες —από τις οποίες οι 103 έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους— σχετικά με τη θεραπεία του COVID-19 με Ivermectin.
Η American Medical Association, η American Pharmacists Association και η American Society of Health-System Pharmacists ανέφεραν σε κοινή δήλωση τον Σεπτέμβριο του 2021 ότι ήταν αντίθετοι με τη χρήση του για τη θεραπεία του COVID-19 εκτός κλινικής δοκιμής.
01_42.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης