Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία - κορωνοϊός: Έξαρση κρουσμάτων – Αυξάνονται ξανά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Ιταλία - κορωνοϊός: Έξαρση κρουσμάτων – Αυξάνονται ξανά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία
Αυξάνονται και πάλι οι εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία και κυρίως σε ΜΕΘ

Ανοδική πορεία των κρουσμάτων Covid-19 καταγράφεται ξανά στην Ιταλία, με τον δείκτη μεταδοτικότητας που είναι πλέον μεγαλύτερος της μονάδας (1,0), να κρούει το καμπανάκι για εξάπλωση του ιού, αφού για κάθε ασθενή που αναρρώνει αντιστοιχεί πάνω από μία νέα μόλυνση.
Συγκεκριμένα, ο βασικός αναπαραγωγικός αριθμός αυξήθηκε στο 1,04 κατά το διάστημα 2-15 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (ISS), ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα ήταν στο 0,88.
Στην Ιταλία καταγράφηκαν το διάστημα 18-24 Νοεμβρίου 388 κρούσματα Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους, έναντι 353 (ανά 100.000 κατοίκους) μια εβδομάδα νωρίτερα.
Παράλληλα, όπως έχει ανακοινώσει το ίδρυμα GIMBE, αυξάνονται και πάλι οι εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία και κυρίως σε ΜΕΘ (+22% σε εβδομαδιαία σύγκριση), προειδοποιώντας για τους επόμενους μήνες, καθώς με την πτώση της θερμοκρασίας μεταφέρονται οι δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους, και έτσι, δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες για την εξάπλωση του ιού.
Υπενθυμίζεται ότι έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, με εξαίρεση τα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας και δομές όπου συγκεντρώνονται άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ενώ «τρέχει» η χορήγηση δεύτερης αναμνηστικής δόσης εμβολίων με επικαιροποιημένα σκευάσματα, αν και πλέον, η ανταπόκριση των πολιτών είναι μικρότερη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης