Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μία... καμπάνια marketing για τα όπλα των ΗΠΑ– Άνοδος 44% για τη μετοχή της Lockheed Martin σε ένα χρόνο

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μία... καμπάνια marketing για τα όπλα των ΗΠΑ–  Άνοδος 44% για τη μετοχή της Lockheed Martin σε ένα χρόνο
Παρόλο που η αξία της μετοχής της Lockheed εκτοξεύτηκε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022, η άνοδος ξεκίνησε στην πραγματικότητα στις 3 Δεκεμβρίου 2021
Σχετικά Άρθρα

Στις 3 Δεκεμβρίου 2021, πριν από ένα χρόνο, η αξία των μετοχών της Lockheed Martin ανερχόταν στα 333,81 δολάρια.
Στις 23 Νοεμβρίου 2022, εκτοξεύθηκαν στα 481,07 δολάρια.
Πρόκειται για άνοδο 44% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Να σημειωθεί ότι ο S&P υποχώρησε στα 4.027,26 δολάρια στις 23 Νοεμβρίου 2022 ενώ βρισκόταν στα 4.701,46 στις 24 Νοεμβρίου 2021.
Αυτό είναι μια πτώση 14% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Ένα δολάριο που επενδύθηκε στον S&P έγινε 0,86 , αλλά στη Lockheed έγινε 1,44 δολάρια, και αυτό είναι 68% περισσότερο από τη μέση απόδοση της αγοράς S&P
Παρόλο που η αξία της μετοχής της Lockheed εκτοξεύτηκε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022, η άνοδος ξεκίνησε στην πραγματικότητα στις 3 Δεκεμβρίου 2021.

Οι ΗΠΑ εξανάγκασαν τη Ρωσία να εισβάλλει στην Ουκρανία

Ίσως τότε ήταν που οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ έλαβαν τις πρώτες σαφείς ενδείξεις ότι η αμερικανική κυβέρνηση επρόκειτο να αναγκάσει τη Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία προκειμένου να αποτρέψει το Κίεβο από το να μπορέσει ποτέ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ώστε οι ΗΠΑ να τοποθετήσουν τους πυραύλους τους μόλις 317 μίλια μακριά από το Κρεμλίνο.
Ξαφνικά, η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022 επειδή η Αμερική απέρριψε στις 7 Ιανουαρίου 2022 το αίτημα της Μόσχας στις 17 Δεκεμβρίου 2021 να δεσμευθεί για τη μη διεύρυνση του ΝΑΤΟ συμπεριλαμβανομένης της προσχώρησης της Ουκρανίας καθώς και άλλων κρατών.
Αν και η διατήρηση της Ουκρανίας έξω από το ΝΑΤΟ είναι επιτακτική ανάγκη για εθνική άμυνα για τη Ρωσία, δεν είναι ζήτημα εθνικής άμυνας, καθόλου για την Αμερική.
Είναι ένα θέμα δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους και όχι για την «υπεράσπιση» των Ηνωμένων Πολιτειών.
Αντίθετα, είναι στην πραγματικότητα η πιο αποτελεσματική καμπάνια μάρκετινγκ για τους δισεκατομμυριούχους που ελέγχουν τη Lockheed Martin και την κυβέρνησή της, την κυβέρνηση των ΗΠΑ, αναφέρει ο ερευνητής – ιστορικός Eric Zuesse στον ιστότοπο South Front.

Μήνυμα Putin για τα δυτικά όπλα

Η εμπειρία της αντιμετώπισης προηγμένων δυτικών όπλων κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της ποιότητας των ρωσικών αμυντικών προϊόντων, δήλωσε την Παρασκευή (25/11/2022) ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin μιλώντας σε εκδήλωση για τη 15η επέτειο από την ίδρυση της Rostec.
«Η γνώση που αποκτήσαμε και αποκτάμε κατά τη διεξαγωγή της ειδικής επιχείρησης και την αντιμετώπιση σύγχρονων δυτικών δειγμάτων στρατιωτικού υλικού είναι μια πολύ καλή εμπειρία που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της ποιότητας και της αξιοπιστίας, των χαρακτηριστικών μάχης ορισμένων δειγμάτων μας, όπλων και εγχώριων στρατιωτικών προϊόντων», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
Σύμφωνα με το Tass ο Putin τόνισε τη σημασία της στενής συνεργασίας της Rostec, των επιχειρήσεων, των γραφείων σχεδιασμού και των επιστημονικών κέντρων της με ειδικούς του Υπουργείου Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης