Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκλητική η σύζυγος του Zelensky: Οι Ουκρανοί μπορούν να ζήσουν χωρίς ρεύμα, τους αρκεί η προοπτική ένταξης στην ΕΕ

Προκλητική η σύζυγος του Zelensky: Οι Ουκρανοί μπορούν να ζήσουν χωρίς ρεύμα, τους αρκεί η προοπτική ένταξης στην ΕΕ
«Ξέρεις, είναι εύκολο να τρέξεις έναν μαραθώνιο όταν ξέρεις πόσα χιλιόμετρα υπάρχουν», είπε προκλητικά η Zelenskaya
Σχετικά Άρθρα

Προκαλεί η σύζυγος του αδίστακτου προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, λέγοντας πως η πλειονότητα των Ουκρανών είναι έτοιμοι να ζήσουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για ένα διάστημα, αρκεί να υπάρχει η προοπτική ένταξης στην ΕΕ.
Αποσιωπώντας τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο ουκρανικός λαός, η Elena Zelenskaya ισχυρίστηκε επικαλούμενη έρευνα πως πάνω από το 90% των Ουκρανών είναι έτοιμοι να ζήσουν χωρίς ηλεκτρισμό και θέρμανση για χρόνια, εάν δουν την προοπτική ένταξης στην ΕΕ.
«Ξέρεις, είναι εύκολο να τρέξεις έναν μαραθώνιο όταν ξέρεις πόσα χιλιόμετρα υπάρχουν», είπε στο BBC.
Η Zelenskaya δεν διευκρίνισε ποιος διεξήγαγε την έρευνα ή πόσα άτομα συμμετείχαν σε αυτήν.

Σαρωτικοί βομβαρδισμοί

Την Τετάρτη (22/11/2022), κηρύχθηκε αεροπορικός συναγερμός σε ολόκληρη την Ουκρανία, διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Ουκρανίας έμειναν χωρίς ρεύμα.
Και οι τρεις πυρηνικοί σταθμοί που ελέγχονται από το Κίεβο στο Khmelnitsky της Νότιας Ουκρανίας και στο Rovne αποσυνδέθηκαν επειγόντως από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι διακοπές επηρέασαν επίσης τους περισσότερους θερμικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς, ενώ ορισμένες εγκαταστάσεις του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας υπέστησαν ζημιές.
Στις 28 Φεβρουαρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι υπέγραψε την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ σε σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες στις 23 Ιουνίου ενέκριναν τη χορήγηση στην Ουκρανία και τη Μολδαβία το καθεστώς των υποψηφίων για ένταξη στην Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης