Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος γενικός διευθυντής στον ESM ο Pierre Gramegna

Νέος γενικός διευθυντής στον ESM ο Pierre Gramegna
Νέος γενικός διευθυντής στον ESM

Τον Pierre Gramegna διόρισε στη θέση του γενικού διευθυντή το Συμβούλιο των Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), με τον διορισμό να τίθεται σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου 2022.
"Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το Διοικητικό Συμβούλιο διόρισε τον Pierre Gramegna για πενταετή θητεία. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Pierre και να του ευχηθώ κάθε επιτυχία στην ηγεσία ενός θεσμού που είναι ζωτικής σημασίας για τη σταθερή λειτουργία της ευρωζώνης. Είμαι βέβαιος ότι υπό την ηγεσία του, ο ESM θα συνεχίσει να είναι ο ισχυρός και αξιόπιστος θεσμός στον οποίο έχει εξελιχθεί", δήλωσε ο Paschal Donohoe, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM.
"Χαιρετίζω την απόφαση του Συμβουλίου να διορίσει τον Pierre Gramegna ως τον επόμενο γενικό διευθυντή του ESM. Κατά την άποψή μου, είναι μια εξαιρετική επιλογή για να ηγηθεί του ESM, χάρη στην εμπειρία του στα οικονομικά, τα χρηματοοικονομικά και το δίκαιο. Διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στη διαχείριση οργανισμών, καθώς και βαθιά γνώση του ίδιου του ESM, καθώς υπήρξε Διοικητής για οκτώ χρόνια, ενώ ήταν υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου. Είναι ευρέως σεβαστός για τα επιτεύγματά του και θαυμάζεται ως ένας από τους πρωτοπόρους της βιώσιμης χρηματοδότησης στην Ευρώπη. Είμαι βέβαιος ότι στα δύσκολα χρόνια που έρχονται, ο ESM θα βρίσκεται σε καλά και ικανά χέρια", δήλωσε ο προσωρινός γενικός διευθυντής του ESM, Christophe Frankel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης