Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ψεύδεται ο Zelensky - Το ουκρανικό σύνταγμα προβλέπει βία για την ανάκτηση της Κριμαίας

Ρωσία: Ψεύδεται ο Zelensky - Το ουκρανικό σύνταγμα προβλέπει βία για την ανάκτηση της Κριμαίας
To σύνταγμα της Ουκρανίας λέει ότι η Κριμαία πρέπει να ανακτηθεί με τη βία, επισημαίνει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Απορρίπτει η Μόσχα την περίπτωση επιστροφής της Κριμαίας στην Ουκρανία μέσω συνομιλιών και κατηγορεί τον Zelensky, πως παραπλανεί τη διεθνή κοινή γνώμη με τα όσα ισχυρίζεται.
Η Μόσχα βλέπει τη δήλωση του Ουκρανού προέδρου σχετικά με την επιθυμία του Κιέβου να ανακαταλάβει την Κριμαία «με μη στρατιωτικά μέσα» ως συζήτηση για την απoξένωση ρωσικών εδαφών κάτι που δεν υπάρχει στο τραπέζι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Dmitry Peskov.
«Για εμάς, αυτό δεν είναι παρά μια συζήτηση για την αποξένωση ενός εδάφους από τη Ρωσία.
Δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση εδώ.
Αυτό αποκλείεται», είπε ο Peskov, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Zelensky.
«Τέτοιες εικασίες δείχνουν για άλλη μια φορά την απροθυμία και την αδυναμία της ουκρανικής πλευράς να επιλύσει το πρόβλημα με μη στρατιωτικές μεθόδους», πρόσθεσε ο Peskov.

Τι είπε ο Zelensky

O Zelensky σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Financial Times τάχθηκε υπέρ μίας πρότασης ανακατάληψης της Κριμαίας με μη στρατιωτικά μέσα.
Ο Peskov επεσήμανε ότι ορισμένα μέσα ενημέρωσης «παρερμήνευσαν απολύτως την ουσία αυτής της δήλωσης», ερμηνεύοντάς την «σχεδόν ως την ετοιμότητα του Zelensky να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα όχι με στρατιωτικά μέσα, αλλά με ειρηνευτικές συνομιλίες».
«Αυτή είναι μια απολύτως λανθασμένη ερμηνεία», τόνισε ο Peskov.
«Γνωρίζετε ότι από την αρχή - στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος της Ρωσίας το ανέφερε περισσότερες από μία φορές, ακόμη και πριν από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης - το σύνταγμα της Ουκρανίας λέει ότι η Κριμαία πρέπει να ανακτηθεί με τη βία.
De facto Ουκρανία δεν έχει παραιτηθεί από αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης