Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Πολλά τα fake news για την επιχείρηση στην Ουκρανία – Ήρωες οι Ρώσοι που πολεμούν εκεί

Putin: Πολλά τα fake news για την επιχείρηση στην Ουκρανία – Ήρωες οι Ρώσοι που πολεμούν εκεί
Συμμεριζόμαστε τον πόνο σας υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα

Ήρωες χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin τους Ρώσους στρατιώτες που συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ενώ κάλεσε τις μητέρες τους να μην πιστεύουν τα fake news που κυκλοφορούν ευρέως στο Διαδίκτυο σχετικά με την πορεία των πολεμικών επιχειρήσεων.
Κατά τη συνάντηση που είχε με μητέρες στρατιωτών ο Putin τις κάλεσε να μην πιστεύουν τίποτα από αυτά που βλέπουν στην τηλεόραση ή που διαβάζουν στο Ίντερνετ, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν πολλά «ψέματα» που κυκλοφορούν σχετικά με τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
«Είναι προφανές ότι η ζωή είναι πιο περίπλοκη και έχει πιο πολλές εκφάνσεις από ότι παρουσιάζεται στις τηλεοπτικές οθόνες ή ακόμα και στο Διαδίκτυο.
Τίποτα δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανείς εκεί.
Υπάρχουν πολλά fake news, ψέματα και απάτες.
Υπάρχουν πολλές επιθέσεις σε επίπεδο πληροφοριών.
Πάντα συνέβαινε αυτό, αλλά χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες, έγινε ακόμα πιο δραστικό και αποτελεσματικό» είπε ο Putin.

Όπλο η πληροφορία

«Η πληροφορία είναι ένα ακόμα «όπλο».
Η πληροφορία είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά όπλα» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος αναφέροντας πως ήθελε αυτή τη συνάντηση προκειμένου να μάθει από «πρώτο χέρι» ποιες είναι οι απόψεις τους για τα όσα συμβαίνουν.
«Οι πληροφορίες σας προέρχονται από αυτά τα μέσα.
Πολλές πληροφορίες λαμβάνω και εγώ από διάφορες πηγές, αλλά αυτό είναι ένα τελείως διαφορετικό ζήτημα.
Έχετε τις δικές σας εκτιμήσεις, τη δική σας γνώμη, τις ιδέες σας, τις προτάσεις σας» υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ήρωες οι Ρώσοι στρατιώτες


Ο Putin χαρακτήρισε ήρωες τους Ρώσους στρατιώτες που συμμετέχουν στην επιχείρηση στην Ουκρανία και υποστήριξε ότι η ηγεσία της Ρωσίας κατανοεί και συμμερίζεται τον πόνο όλων εκείνων που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα τους στο πεδίο των μαχών.
«Για όλους εκείνους που έχασαν το γιο τους, τα λόγια και τα τυπικά συλλυπητήρια δεν επαρκούν: Όμως θέλω να ξέρετε ότι εγώ προσωπικά και ολόκληρη η ηγεσία της Ρωσίας μοιραζόμαστε αυτό τον πόνο και καταλαβαίνουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα γιο, την απώλεια ενός παιδιού, ειδικά για μια μητέρα» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

Δεν μετανιώνω

Ωστόσο ο Putin υποστήριξε πως δεν μετανιώνει για την απόφαση του να κηρύξει τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, αναφέροντας πως αυτήν ήταν μια στιγμή ορόσημο για τη Ρωσία, η οποία - όπως είπε - στάθηκε απέναντι στην ηγεμονία της Δύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης