Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg: Η πόρτα του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτή για την Ουκρανία - Ώρα για ένταξη Σουηδίας, Φινλανδίας

Stoltenberg: Η πόρτα του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτή για την Ουκρανία - Ώρα για ένταξη Σουηδίας, Φινλανδίας
Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ διεμήνυσε ότι η Συμμαχία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Έμμεση έκκληση προς την Τουρκία να άρει το βέτο για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Jens Stoltenberg.
«Ήρθε η ώρα να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία και η Φινλανδία» υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Ως γνωστόν, η Άγκυρα δεν έχει άρει τις σχετικές επιφυλάξεις της, μολονότι έχει δηλώσει ότι οι σχετικές συνομιλίες βρίσκονται σε καλό δρόμο.
Αναφερόμενος στην Ουκρανία, ο Stoltenberg επεσήμανε ότι «οι πόρτες του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτές. Και αυτό δεν είναι μόνο στα λόγια, το έχουμε δείξει με τις ενέργειές μας». Ο γγ του ΝΑΤΟ υπενθύμισε ότι τα τελευταία χρόνια το Μαυροβούνιο και η Βόρεια Μακεδονία έγιναν δεκτά στο μπλοκ και το 2022 προσκλήθηκαν η Φινλανδία και η Σουηδία. «Με αυτές τις αποφάσεις, δείξαμε ότι οι πόρτες του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτές και ότι η Ρωσία δεν έχει δικαίωμα βέτο στην επέκταση του ΝΑΤΟ. Αυτό το μήνυμα ισχύει και για την Ουκρανία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η στήριξη σε Ουκρανία

Παράλληλα, ο Stoltenberg δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα άρει την υποστήριξή του στην Ουκρανία και επίσης θα ενισχύσει τη μη θανατηφόρα βοήθεια για τη χώρα.

«Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί. Δεν θα υποχωρήσουμε», είπε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ενόψει της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της συμμαχίας στο Βουκουρέστι την επόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης