Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μίνι κραχ στην Wall ελέω Obama και Ευρωζώνης - Χαμηλό 3 μηνών για τον Dow - Πτώση -2,48% για τον Nasdaq

Μίνι κραχ στην Wall ελέω Obama και Ευρωζώνης - Χαμηλό 3 μηνών για τον Dow - Πτώση -2,48% για τον Nasdaq
Με σημαντικές απώλειες ολοκληρώθηκε σήμερα, Τετάρτη, η συνεδρίαση της Wall, καθώς οι επενδυτές αποτίμησαν αρνητικά την επανεκλογή Obama στην προεδρεία των ΗΠΑ. Στο επίκεντρο παράλληλα, βρέθηκε και η εντεινόμενη κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.
Κάτω από τις 13.000 μονάδες ο Dow για πρώτη φορά έπειτα από τον Αύγουστο.
Ειδικότερα, ο Dow έκλεισε στο -2,36% και στις 12.933 μονάδες. Ο S&P 500 τερμάτισε στο -2,37% και στις 1.395 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στο -2,48% στις 2.937 μονάδες.
Πτώση  -1,64%, στα 2,40 δολάρια, κατέγραψε το ADR της Εθνικής. Στα 2,37 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 2,42 δολάρια το υψηλό.
Νωρίτερα, την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ απειλεί να υποβαθμίσει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, λόγω της πορείας του χρέους της χώρας το 2013. Η Moody’s έχει αξιολογήσει την ΗΠΑ με ΑΑΑ και αναμένεται να την υποβαθμίσει στο Αα1, σε περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις της σταθεροποίησης του χρέους. Καμπανάκι στις ΗΠΑ χτύπησε και ο οίκος Fitch, αναφορικά με τον επικείμενο δημοσιονομικό «γκρεμό» της χώρας.
Επίσης, στα 11,4 δις. δολάρια διαμορφώθηκαν το Σεπτέμβριο τα καταναλωτικά δάνεια στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Federal Reserve. Η εν λόγω αύξηση ήταν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι υπολόγιζαν το χρέος στα 10 δισ. δολάρια. Παράλληλα, για το γ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους τα καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκαν κατά 4% σε ετήσια βάση.
Παράλληλα, κατά 1,8 εκατ. βαρέλια αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα τα αποθέματα των Ηνωμένων Πολιτειών σε πετρέλαιο σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία ενέργειας (Energy Information Administration-ΕΙΑ).
Σύμφωνα με του αναλυτές στο Platts η άνοδος αναμενόταν στα 2 εκατ. βαρέλια. Η εβδομαδιαία παραγωγή πετρελαίου άγγιξε τα 374.8 εκατ. βαρέλια. Αύξηση παρουσίασαν και τα αποθέματα βενζίνης, τα οποία αυξήθηκαν στα 2,9 εκατ. βαρέλια.
Τέλος, σε δημοπρασία 10ετών έντοκων ομολόγων, συνολικής αξίας 24 δισ. δολαρίων προέβη το αμερικανικό δημόσιο. Η απόδοση στη δημοπρασία διαμορφώθηκε στο 1,675%, αν και οι αναλυτές την τοποθετούσαν στο 1,674%. Ο συντελεστής κάλυψης έφτασε τις 2,59 φορές, ενώ κατά μέσο όρο στις τελευταίες δημοπρασίες διετών ομολόγων άγγιξε τις 3,05 φορές. Η συμμετοχή των ξένων διαμορφώθηκε στο 39,70%, ενώ κατά μέσο όρο σε ανάλογες δημοπρασίες φτάνει το 40,12%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης