Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση CEO της Deutsche Bank: «Όχι» στην εξάρτηση από τα κρατικά πακέτα στήριξης

Παρέμβαση CEO της Deutsche Bank: «Όχι» στην εξάρτηση από τα κρατικά πακέτα στήριξης
Ο Christian Sewing απηύθυνε έκκληση για προσοχή όσον αφορά τα πακέτα βοήθειας της γερμανικής κυβέρνησης
Σχετικά Άρθρα

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάρτηση της οικονομίας από τα κρατικά πακέτα στήριξης έκρουσε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank.
Ο Christian Sewing απηύθυνε έκκληση για προσοχή όσον αφορά τα πακέτα βοήθειας της γερμανικής κυβέρνησης και δήλωσε ότι η χώρα δεν θα πρέπει να καταλήξει να βασίζεται στην παράταση των μέτρων βοήθειας, μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο την Πέμπτη.
"Κάποια στιγμή, ακόμη και η Γερμανία θα εξαντλήσει τους τρόπους να το εξηγήσει αυτό στην κεφαλαιαγορά με τέτοιο τρόπο, ώστε να πιστέψει στην ικανότητα της Γερμανίας για χρέος", δήλωσε ο Sewing στην εκδήλωση που διοργάνωσε η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.
Κατά την άποψή του, το βασικό ζήτημα για τις γερμανικές επιχειρήσεις ήταν το κατά πόσον μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή και ανταγωνιστικό ενεργειακό εφοδιασμό.

Η εξάρτηση από ξένες τράπεζες

Η εξάρτηση από ξένες τράπεζες απειλεί την Ευρώπη, προειδοποίησε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Christian Sewing, κάνοντας μάλιστα λόγο για απειλή εφάμιλλη με την ενεργειακή εξάρτηση της γηραιάς ηπείρου από χώρες εκτός ΕΕ, όπως η Ρωσία.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Deutsche Bank προειδοποιεί εδώ και καιρό ότι η Ευρώπη χρειάζεται ισχυρές τράπεζες για να ανταγωνιστεί τις τράπεζες των ΗΠΑ και της Κίνας, αλλά η ομιλία της Παρασκευής άφησε την αίσθηση του κατεπείγοντος.
«Πρέπει επειγόντως να αλλάξουμε πορεία εδώ, αν δεν θέλουμε να βασιζόμαστε κυρίως σε ξένες τράπεζες για τη χρηματοδότηση του μέλλοντος της Ευρώπης», δήλωσε ο Sewing σε τραπεζικό συνέδριο.
«Και κανείς δεν πρέπει να πάρει αυτόν τον κίνδυνο ελαφρά τη καρδία», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης