Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz: Ο Putin δεν μπορεί να κερδίσει στο πεδίο της μάχης και τρομοκρατεί με βόμβες τους αμάχους

Scholz: Ο Putin δεν μπορεί να κερδίσει στο πεδίο της μάχης και τρομοκρατεί με βόμβες τους αμάχους
Ο Scholz καταδίκασε τις ρωσικές επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία ως «τρομοκρατία με βόμβες κατά του άμαχου πληθυσμού»

Η Ρωσία δίνει στην Ουκρανία μια χαμένη μάχη, δήλωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας Olaf Scholz, τονίζοντας ότι είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin «δεν μπορεί να κερδίσει στο πεδίο της μάχης».
«Για αυτό, η έκκλησή μου προς τον Putin παραμένει: σταματήστε τους παράλογους σκοτωμούς, αποσύρετε όλα τα στρατεύματά σας από την Ουκρανία και συμφωνήστε σε ειρηνευτικές συνομιλίες με την ουκρανική κυβέρνηση», είπε ο καγκελάριος νωρίτερα απόψε (23/11), κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
Ο Scholz καταδίκασε επίσης τις ρωσικές επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία ως «τρομοκρατία με βόμβες κατά του άμαχου πληθυσμού».
Το γεγονός ότι η Ρωσία εδώ και εβδομάδες «ρίχνει τις βόμβες της εναντίον μη στρατιωτικών υποδομών δεν είναι μόνο ανυπόφορο, αλλά και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και καταδεικνύει για ακόμη μια φορά «πόσο αδίστακτος και ανελέητος» είναι ο Putin στον πόλεμο, κατέληξε ο Γερμανός καγκελάριος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης