Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στροφή 180 μοιρών από Erdogan – Δηλώνει έτοιμος για μία ιστορική συνάντηση με τον Σύρο πρόεδρο

Στροφή 180 μοιρών από Erdogan – Δηλώνει έτοιμος για μία ιστορική συνάντηση με τον Σύρο πρόεδρο
O Erdogan ο οποίος έχει υποστηρίξει ομάδες ανταρτών που αντιτίθενται στο καθεστώς της Δαμασκού από την έναρξη του πολέμου στη Συρία, δήλωσε ότι είναι «πιθανή» μια συνάντησή του με τον Bashar al Assad

Πιθανή μία συνάντηση του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan με τον Σύρο ομόλογό του, όπως δήλωσε ο πρώτος.
O Erdogan ο οποίος έχει υποστηρίξει ομάδες ανταρτών που αντιτίθενται στο καθεστώς της Δαμασκού από την έναρξη του πολέμου στη Συρία, δήλωσε ότι είναι «πιθανή» μια συνάντησή του με τον Bashar al Assad.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο μιας συνάντησης με τον Σύρο ηγέτη, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους απάντησε:
«Είναι πιθανό. Δεν υπάρχει περιθώριο μνησικακίας στην πολιτική».
Ο Erdogan, ο οποίος ακόμη και τον Μάιο χαρακτήριζε το καθεστώς Assad «δολοφονικό», δήλωσε πως μια τέτοια συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί όταν εκπληρωθούν οι «προϋποθέσεις» γι΄αυτήν.

Χωρίς διπλωματικές σχέσεις

Οι δύο χώρες έχουν διέκοψαν τις επίσημες διπλωματικές τους σχέσεις από την έναρξη του πολέμου στη Συρία.
Σθεναρά αντίθετη στο καθεστώς του Assad από την έναρξη του συριακού εμφυλίου πολέμου το 2011, η Άγκυρα έχει προσφέρει ακλόνητη στήριξη σε συριακές ανταρτικές ομάδες.
Εντούτοις η Τουρκία, ο στρατός της οποίας έχει παρουσία στο συριακό έδαφος, στα νότια σύνορά της, έχει αλλάξει τη στάση της απέναντι στη Δαμασκό τους τελευταίους μήνες.
Η Άγκυρα έχει εμπλακεί παράλληλα τους τελευταίους μήνες σε διαδικασίες εξομάλυνσης με αρκετές περιφερειακές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ και της Αιγύπτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης