Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν αποκλείει συνάντηση με τον Assad (Συρία) ο Erdogan υπό τις κατάλληλες συνθήκες

Δεν αποκλείει συνάντηση με τον Assad (Συρία) ο Erdogan υπό τις κατάλληλες συνθήκες
Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια προσπάθεια είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας
Σχετικά Άρθρα

Παρά τις αεροπορικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία για την εξόντωση Κούρδων μαχητών και ενώ δεν αποκλείει το σενάριο μιας χερσαίας εισβολής, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan δεν απέκλεισε το σενάριο μιας συνάντησης με τον Σύρο ομόλογό του, Bashar Assad.
«Οι πολιτικοί δεν προσβάλλονται.
Θα μπορούσαμε τουλάχιστον να κάνουμε μια προσπάθεια μόλις προκύψουν πιο ευνοϊκές συνθήκες» υποστήριξε ο Erdogan, ο οποίος δεν παραλείπει να εκτοξεύει διαρκώς απειλές για χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία με... στόχο την εξόντωση των τρομοκρατών.
«Οι επιχειρήσεις μας με αεροσκάφη και οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι μόνο η αρχή» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, τονίζοντας πως «η Τουρκία έχει τη δύναμη να συλλαμβάνει και να τιμωρεί τρομοκράτες εντός και εκτός συνόρων που εμπλέκονται σε επιθέσεις κατά της χώρας μας», ενώ διεμήνυσε πως «η αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τα νότια σύνορα της Τουρκίας από τις επαρχίες Hatay έως Hakkari είναι ισχυρότερη από ποτέ».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Erdogan απειλεί με χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία.
«Αν θέλει ο Θεός, θα τους εξοντώσουμε όλους αυτούς το συντομότερο, με τα άρματα μάχης και τους στρατιώτες μας» δήλωνε μια ημέρα πριν, χθες (22/11/2022), ο Τούρκος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης