Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κράτος προαγωγός της τρομοκρατίας η Ρωσία λέει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε … συμβολικό ψήφισμα

Κράτος προαγωγός της τρομοκρατίας η Ρωσία λέει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε … συμβολικό ψήφισμα
Να απομονωθεί η Ρωσία σε όλα επίπεδα αναφέρει ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky
Σχετικά Άρθρα

Κράτος προαγωγό της τρομοκρατίας χαρακτήρισε τη Ρωσία με ψήφισμα του – μη δεσμευτικό και κυρίως συμβολικό – το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απόφαση που χαιρέτισε ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky, ο οποίος ζήτησε να απομονωθεί σε όλα τα επίπεδα η Ρωσία.
Το ψήφισμα που εγκρίθηκε με 494 ψήφους υπέρ (58 κατά και 44 αποχές), αναφέρει ότι οι εσκεμμένες επιθέσεις και θηριωδίες, που διαπράττονται από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και άλλες δυνάμεις που ελέγχονται από αυτές εναντίον αμάχων στην Ουκρανία, η καταστροφή μη στρατιωτικών υποδομών και άλλες σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου συνιστούν τρομοκρατικές πράξεις και εγκλήματα πολέμου.
Υπό αυτό το πρίσμα, «αναγνωρίζουν τη Ρωσία ως κράτος προαγωγό της τρομοκρατίας και ως κράτος που χρησιμοποιεί μέσα τρομοκρατίας».
Σημειώνεται πως η ΕΕ δεν μπορεί να χαρακτηρίσει επισήμως κράτη προαγωγούς της τρομοκρατίας διότι δεν υπάρχει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο.
Μάλιστα οι ευρωβουλευτές καλούν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να συμπεριλάβει στη λίστα των τρομοκρατών την ιδιωτική στρατιωτική οργάνωση Wagner και τις δυνάμεις του Τσετσένου Ramzan Kadyrov.

Χαιρετίζει ο Zelensky

Το συμβολικό αυτό ψήφισμα χαιρέτισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος υποστήριξε πως πρέπει η Ρωσία να απομονωθεί σε όλα τα επίπεδα καθώς και να καταστεί υπόλογη προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτή τη μακρά τρομοκρατική πολιτική της τόσο στην Ουκρανία όσο και σε όλο τον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης