Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, κοντά στα υψηλά τριμήνου - O DAX +0,1%, το φυσικό αέριο +10%

Mεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, κοντά στα υψηλά τριμήνου - O DAX +0,1%, το φυσικό αέριο +10%
Το ολλανδικό TTF Δεκεμβρίου να ενισχύεται 10% στα 131 ευρώ.
Σχετικά Άρθρα

Με μεικτά πρόσημα αλλά κοντά στα υψηλά τριών μηνών διαπραγματεύονται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η άνοδος των μετοχών των εμπορευμάτων αντιστάθμισε την αδυναμία της Credit Suisse μετά την προειδοποίηση για τα κέρδη της, με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρωζώνης.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 παρέμεινε αμετάβλητος, αφού στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε φθάσει στο υψηλότερο επίπεδό του από τα τέλη Αυγούστου.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,1% στις 14.405 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 7.494 μονάδες. 
Στις 6.660 μονάδες με άνοδο 0,1% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 0,4% στις 24.447 μονάδες.
Ο ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει οριακές μεταβολές στις 8.328 μονάδες.
Οριακές μεταβολές σημειώνουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Στη Μόσχα, ο δείκτης MOEX σε ρούβλια υποχωρεί 0,1% στις 2.194 μονάδες. 
Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη σημειώνουν άνοδο, με το ολλανδικό TTF Δεκεμβρίου να ενισχύεται 10% στα 131 ευρώ.
Ήπια άνοδο σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου.
To brent ενισχύεται 0,8% στα 89,09δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό +0,7% στα 81,50 δολ. το βαρέλι.
Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου και οι μετοχές ορυχείων διεύρυναν τα κέρδη τους για δεύτερη συνεδρίαση και σημείωναν άνοδο 0,9%.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τις αμερικανικές μετοχές ήταν σταθερά, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Federal Reserve τον Νοέμβριο, τα οποία θα μπορούσαν να προσφέρουν νέα στοιχεία για την πορεία των επιτοκίων.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα δημοσιεύσει τα δικά της πρακτικά την Πέμπτη.
Η Credit Suisse υποχώρησε κατά 4,2%, καθώς η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε ότι αναμένει ζημίες προ φόρων έως και 1,5 δισ. ελβετικών φράγκων (1,58 δισ. δολάρια) για το τέταρτο τρίμηνο.

Ευρωζώνη: Συρρίκνωση και τον Οκτώβριο 2022, στις 47,8 μονάδες ο σύνθετος PMI

Συρρικνώθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, με τον σύνθετο PMI να παραμένει κάτω από τις 50 μονάδες και τον Οκτώβριο του 2022.
Ο σύνθετος δείκτης PMI που καλύπτει τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες αυξήθηκε στις 47,8 μονάδες από 47,3 μονάδες τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την αρχική μέτρηση της S&P Global.
Πρόκειται για στοιχεία καλύτερα των εκτιμήσεων, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν επιβράδυνση στις 47,0 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.
Ο δείκτης ωστόσο συμπλήρωσε τον Νοέμβριο πέντε διαδοχικούς μήνες κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων, σε επίπεδα συρρίκνωσης.
«Η νέα επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Νοέμβριο ενισχύει τις πιθανότητες η οικονομία της Ευρωζώνης να διολισθήσει σε ύφεση« σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global Market Intelligence.
«Ωστόσο, τα στοιχεία του Νοεμβρίου έφεραν και κάποια επιφυλακτικά καλά νέα. Ειδικότερα, ο ρυθμός της πτώσης επιβράδυνε ελαφρώς από τον Οκτώβριο», πρόσθεσε. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης