Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Οριακή άνοδος 0,2%, στα 1.740 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Οριακή άνοδος 0,2%, στα 1.740 δολάρια η ουγγιά
Με άνοδο έκλεισαν όλα τα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα

Με οριακά κέρδη έκλεισε ο χρυσός, στον απόηχο της υποχώρησης του δολαρίου και των αμερικανικών ομολόγων ενώ οι επενδυτές περιμένουν ενδείξεις για τον περαιτέρω ρυθμό της αύξησης επιτοκίων από τη Fed.
Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μειώθηκαν λόγω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για την αύξηση των κρουσμάτων covid 19 στην Κίνα, ενώ οι επενδυτές περίμεναν στοιχεία από τα πρακτικά της Fed που λήγουν αύριο.
Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο, με κάποιους να στοιχηματίζουν σε ποσοστό 28,9% για αύξηση 75 μονάδων, σύμφωνα με το FedWatch Tool του Ομίλου CME.
«Το γεγονός ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων δεν σταματούν ακόμη στις ΗΠΑ και αλλού σημαίνει ότι η κατοχή χρυσού εξακολουθεί να είναι ένα κόστος ευκαιρίας», έγραψε σε σημείωμα ο Fawad Razaqzada, αναλυτής αγοράς στην City Index.
Κάνοντας το χρυσό φθηνότερο για τους ξένους αγοραστές, το δολάριο υποχώρησε από τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης μέρας.
Στο πλαίσιο αυτό το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του χρυσού κέρδισε 0,2% στα 1.740 δολάρια η ουγγιά.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για το ασήμι έκλεισε με άνοδο 0,9% στα 21,05 δολάρια η ουγγιά
Το συμβόλαιο Ιανουαρίου για την πλατίνα ενισχύθηκε κατά 0,89% στα 995,70 η ουγγιά, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 0,2% στα 1.857,50 δολάρια η ουγγιά ενώ ο χαλκός κέρδισε 4 σεντς ή 1,23% κι έκλεισε στα 3,61 δολάρια η λίβρα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης