Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπή από Ρεπουμπλικάνους; Politico: Σκοπεύουν να εγκρίνουν τα 38 δισ. δολ. στην Ουκρανία παρά τις ενστάσεις συναδέλφων

Ανατροπή από Ρεπουμπλικάνους; Politico: Σκοπεύουν να εγκρίνουν τα 38 δισ. δολ. στην Ουκρανία παρά τις ενστάσεις συναδέλφων
Η δημοσίευση περιλαμβάνει ένα απόσπασμα από μια συνέντευξη με τον Jim Risch (R-Idaho), ο οποίος είναι υψηλόβαθμος Ρεπουμπλικανός στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ

Οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές στο Κογκρέσο των ΗΠΑ είναι πιθανό να συμφωνήσουν σε επιπλέον 38 δισεκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της Ουκρανίας μετά από αίτημα του Λευκού Οίκου, παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων μελών του κόμματος.
Αυτό αναφέρει άρθρο που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 22/11 στην αμερικανική εφημερίδα Politico.
Όπως σημειώνεται στο υλικό, σημαντικοί Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές που συμμετείχαν στο ετήσιο φόρουμ ασφαλείας στο Χάλιφαξ του Καναδά, κατέστησαν σαφές σε συνέντευξή τους σε δημοσιογράφους ότι «αγνοούν τους συναδέλφους που ζητούσαν περιορισμό της βοήθειας στην Ουκρανία».
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο αριθμός των συντηρητικών βουλευτών «που θέλουν να σταματήσουν να χρηματοδοτούν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας αυξάνεται».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, εάν η γνώμη τους δεν ληφθεί υπόψη, αυτό θα «εντείνει τη διάσπαση στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για το θέμα της υποστήριξης των ΗΠΑ προς το Κίεβο».
Σύμφωνα με το άρθρο, Ρεπουμπλικάνοι με επιρροή που συμμετείχαν στο φόρουμ είπαν ότι «το Κογκρέσο είναι πιθανό να διαθέσει σημαντικά περισσότερα χρήματα από τα 38 δισεκατομμύρια δολάρια που ζήτησε η κυβέρνηση του (προέδρου των ΗΠΑBiden) για τις στρατιωτικές και οικονομικές ανάγκες της Ουκρανίας».
Το δημοσίευμα τονίζει ότι αυτό το βήμα θα υποστηριχθεί από τους ηγέτες των Ρεπουμπλικανών, «αν και ισχυρές συντηρητικές ομάδες ζητούν παύση» στην παροχή βοήθειας στο Κίεβο.
Η δημοσίευση περιλαμβάνει ένα απόσπασμα από μια συνέντευξη με τον Jim Risch (R-Idaho), ο οποίος είναι υψηλόβαθμος Ρεπουμπλικανός στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.
Δήλωσε επίσης ότι ορισμένοι συντηρητικοί νομοθέτες αντιτίθενται σθεναρά στη μεταφορά πρόσθετων κεφαλαίων στην Ουκρανία.
Την άνοιξη, το Κογκρέσο των ΗΠΑ διέθεσε 40 δισεκατομμύρια δολάρια στη διοίκηση για να παράσχει στο Κίεβο διάφορες βοήθειες, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής και οικονομικής.
Στις αρχές Οκτωβρίου, ο Biden υπέγραψε νομοθεσία που εγκρίθηκε από τους βουλευτές για να συνεχίσει να χρηματοδοτεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ έως τις 16 Δεκεμβρίου 2022, συμπεριλαμβανομένου επιπλέον 12,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης