Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall, με το βλέμμα σε Κίνα και Fed – Στο +1,36% ο S&P 500, o Νasdaq +1,36%

Κέρδη στη Wall, με το βλέμμα σε Κίνα και Fed – Στο +1,36% ο S&P 500, o Νasdaq +1,36%
Θετικά πρόσημα στην Wall Street...

Ισχυρή άνοδο σημείωσαν οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην αύξηση των κρουσμάτων Covid στην Κίνα…
H χώρα του δράκου «είδε» τους πρώτους θανάτους της από τον Μάιο το περασμένο Σαββατοκύριακο, σκορπώντας τον φόβο πως ένα νέο lockdown θα μπορούσε να ενεργοποιήσει το playbook των lockdown… γεγονός το οποίο αναμένεται να διαταράξει για άλλη μία φορά τις εφοδιαστικές αλυσίδες.
Τα νέα από την Κίνα έσπρωξαν τους επενδυτές μακριά από τις αναπτυσσόμενες μετοχές, προς αμυντικούς τομείς, όπως η υγειονομική περίθαλψη και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, δήλωσε ο David Waddell, διευθύνων Σύμβουλος της Waddell & Associates.
«Σε μέρες χαμηλού όγκου όπως η σημερινή, η αγορά παίρνει θυμίζει πείραμα του Pavlov» είπε.
Στο μεταξύ, οι δηλώσεις αξιωματούχων της Federal Reserve παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τα επόμενα βήματα της κεντρικής τράπεζας στη μάχη που δίνει για να ελέγξει τον πληθωρισμό.
Η επικεφαλής της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly δήλωσε τη Δευτέρα ότι το βασικό επιτόκιο της Fed βρίσκεται επί του παρόντος σε "μετρίως περιοριστικό" έδαφος και "υπάρχει περισσότερη δουλειά να γίνει" για να βρεθεί η νομισματική πολιτική στο σωστό μέρος που θα μειώσει τον πληθωρισμό.
«Αν θέλετε να κατανοήσετε αυτή την αγορά, προσέξτε το δολάριο.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +1,18%, στις 34.098 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 ενισχύθηκε +1,36%%, στις 4.003 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο +1,36%, στις 11.174 μονάδες.
Καταγραφή_437.JPG

Στο μέτωπο των μετοχών, η Best Buy ενισχύθηκε 12,04% καθώς η εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης αύξησε τις προοπτικές για το 2023 και ξεπέρασε τις προσδοκίες σε επίπεδο κερδών.
Η μετοχές των Abercrombie & Fitch και American Eagle Outfitters αυξήθηκαν κατά 21% και 16,85% αντίστοιχα μετά την ανακοίνωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων.
Στον τεχνολογικό τομέα, η μετοχή της Zoom υποχώρησε 4,25% και της Dollar Tree παρουσίασε πτώση 7,39% μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα.
Η μετοχή της Manchester United αυξήθηκε 15,04%, μετά τα δημοσιεύματα ότι εξετάζεται η πώληση του συλλόγου.

Παράλληλα, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά επτά μονάδες βάσης στο 3,75% και το 2ετές σημείωσε πτώση δύο μονάδων βάσης στο 4,50%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI ενισχύθηκε 1,3% στα 81,08 δολ. και η τιμή χρυσού κινήθηκε οριακά υψηλότερα στα 1.739 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,5% έναντι του ευρώ, στο 1,0298 δολ.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Zoom Video Communications Inc. ανακοίνωσε χθες καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα για το γ' τρίμηνο, ενώ ταυτόχρονα αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης. Η εταιρεία ωστόσο χαμήλωσε την εκτίμηση της για τα έσοδα το επόμενο διάστημα.
Από την πλευρά της η Dell Technologies Inc. ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη, ωστόσο οι προβλέψεις της για τα έσοδα του δ' τριμήνου έχασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της Dick’s Sporting Goods Inc. με την εταιρεία να εμφανίζεται αισιόδοξη για το επόμενο διάστημα.

Ήπια άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Ήπια άνοδο καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση τη Μαδρίτη η οποία υπεραποδίδει, με τα μακροοικονομικά στοιχεία να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Οι ευρωπαϊκές μετοχές βρίσκουν στήριξη στην ανάκαμψη των μετοχών των εταιρειών εμπορευμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε άνοδο 0,2%, παραμένοντας κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο και πλέον μηνών.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 0,29% στις 14.422 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 1,03%, στις 7.452 μονάδες.
Στις 6.657 μονάδες με άνοδο 0,35% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε άνοδο 0,96%, στις 24.590 μονάδες.
αδα_26.JPG
Στα εταιρικά, οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου και αερίου ενισχύθηκαν κατά 3% και αναμένεται να αντιστρέψουν όλες τις απώλειες που σημείωσαν χθες, καθώς οι τιμές του αργού αυξήθηκαν αφού ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας απέρριψε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η συμμαχία ΟΠΕΚ+ εξετάζει αύξηση της προσφοράς πετρελαίου.
Οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης ενισχύθηκαν κατά 1,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης