Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κολοσσιαία η καταστροφή στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ουκρανίας μετά τις ρωσικές επιθέσεις

Κολοσσιαία η καταστροφή στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ουκρανίας μετά τις ρωσικές επιθέσεις
Δεν υπάρχει ούτε ένας θερμικός ή υδροηλεκτρικός σταθμός που να μην έχει πληγεί είπε ο επικεφαλής της Ukrenergo
Σχετικά Άρθρα

Για κολοσσιαία καταστροφή στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ουκρανίας από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις κάνει λόγο ο Volodymyr Kudrytskyi, διευθύνων σύμβουλος της Ukrenergo, του εθνικού διαχειριστή του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας.
Σε δηλώσεις του ο Kudrytskyi υπογράμμισε ότι το ηλεκτρικό δίκτυο της Ουκρανίας έχει καταστραφεί σε «κολοσσιαία» κλίμακα μετά τα ρωσικά χτυπήματα, επισημαίνοντας ότι ουσιαστικά κανένας θερμικός ή υδροηλεκτρικός σταθμός δεν έχει μείνει αλώβητος από τις ρωσικές επιθέσεις.
«Η κλίμακα της καταστροφής είναι κολοσσιαία.
Στην Ουκρανία υπάρχει έλλειμμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Δεν μπορούμε να παράγουμε τόση ενέργεια όση ενδεχομένως να χρησιμοποιήσουν οι καταναλωτές» είπε ο Kudrytskyi, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι Ουκρανοί θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μεγάλες διακοπές ρεύματος.
Όπως είπε, η Ουκρανία έχει αρκετά αποθέματα καυσίμων καθώς τα δημιούργησε πριν από την εισβολή της Ρωσίας, αναφέροντας πως γίνονται μεγάλες προσπάθειες για να επισκευαστούν οι κατεστραμμένες υποδομές.
Ερωτηθείς σχετικά με τις προτάσεις εκκένωσης ορισμένων πόλεων που έχουν πληγεί περισσότερο από ελλείψεις ενέργειας, ο Kudrytskyi είπε ότι τέτοιες εκκλήσεις ήταν «ακατάλληλες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης