Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν θέλουμε να ανατρέψουμε τον Zelensky λέει η Ρωσία – Κίνδυνος στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia

Δεν θέλουμε να ανατρέψουμε τον Zelensky λέει η Ρωσία – Κίνδυνος στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia
Είναι αναγκαίο να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί των Ουκρανών, βάζουν σε κίνδυνο όλη την Ευρώπη είπε ο Peskov
Σχετικά Άρθρα

Διαβεβαιώσεις ότι η Ρωσία δεν θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση του Volodymyr Zelensky παρείχε εκ νέου σήμερα Τρίτη 22/11 ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος κάλεσε τον ουκρανικό στρατό να σταματήσει να βομβαρδίζει τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia διότι με αυτόν τον τρόπο βάζει σε κίνδυνο όλη την Ευρώπη.
Ερωτηθείς για το εάν ένας από τους στόχους της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» είναι η αλλαγή του καθεστώτος στην Ουκρανία, ο Peskov απάντησε αρνητικά.
«Όχι δεν είναι.
Ο πρόεδρος έχει ήδη μιλήσει για αυτό» υποστήριξε ο Peskov.
Αν και αρχικά η Ρωσία είχε αναφέρει πως στόχος της επίθεσης της είναι «η αποστρατιωτικοποίηση και η από-ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας», κάτι που σήμαινε και την ανατροπή της κυβέρνησης Zelensky, στη συνέχεια υπήρξε αναδίπλωση, με τον πρόεδρο Putin να επισημαίνει πως στόχος της στρατιωτικής επιχείρησης είναι η πλήρης απελευθέρωση του Donbass.

Να αποσύρουν τα στρατεύματα τους από τη Zaporizhia οι Ουκρανοί

Επιπλέον, ο Peskov επανέλαβε το αίτημα της Μόσχας να αποσύρουν οι Ουκρανοί το βαρύ πυροβολικό τους και να σταματήσουν τις επιθέσεις κατά του πυρηνικού σταθμού της Zaporizhia.
«Είναι απαραίτητο να πουν στην Ουκρανία να αποσύρει τα βαρέα όπλα της από τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia και να σταματήσει τις βομβαρδισμούς, διότι τίθεται σε κίνδυνο όλη η Ευρώπη» υποστήριξε ο Peskov.

Καμία πρόοδος για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας

Όπως είπε ο Peskov, δεν υπάρχει καμία σημαντική πρόοδος στη συζήτηση για τη δημιουργία ουδέτερης ζώνης γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia.
«Στην αρχή ζητούσαν από τη Ρωσία να αποσύρει όλο το βαρύ εξοπλισμό της από εκεί, ο οποίος όμως ποτέ δεν υπήρχε.
Τότε όλοι κατάλαβαν ότι δεν υπήρχαν εκεί ρωσικά όπλα.
Εκείνοι που βομβαρδίζουν το σταθμό, πρέπει να μιλήσουν για τη δημιουργία ζώνης ασφάλειας, εκείνοι που τον απειλούν, και αυτό είναι το ουκρανικό πυροβολικό» είπε ο Peskov, ο οποίος ζήτησε από τις ουκρανικές δυνάμεις να αποσύρουν τα βαρέα όπλα τους, να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς και να σταματήσουν να βάζουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή ήπειρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης