Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Παρά τις διαφωνίες μας για τη Συρία, καταλαβαίνουμε τις ανησυχίες της Τουρκίας

Κρεμλίνο: Παρά τις διαφωνίες μας για τη Συρία, καταλαβαίνουμε τις ανησυχίες της Τουρκίας

Η Ρωσία -σε αντίθεση με την Τουρκία- στηρίζει τον Σύρο πρόεδρο, Bashar al-Assad

Σχετικά Άρθρα
Με «ναι μεν, άλλα» απαντά η Ρωσία στις επιθέσεις της Τουρκίας στη Συρία. Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι σέβεται τις «νόμιμες», όπως τις αποκαλεί, ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια στη Συρία, αλλά δήλωσε ότι όλα τα μέρη εκεί θα πρέπει να αποφύγουν βήματα που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάσταση.
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές σε βάσεις Κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία και το Ιράκ την Κυριακή (20/11/2022), ενώ ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, δήλωσε ότι ενδεχομένως να αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις καθώς στοχεύει ομάδες που κατηγορεί για βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Νοεμβρίου.
Από την πλευρά του, ο Peskov δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ενώ υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας όσον αφορά την προσέγγισή τους στη Συρία, η Μόσχα κατανοεί τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια.
«Κατανοούμε και σεβόμαστε τις ανησυχίες της Τουρκίας για την εξασφάλιση της δικής της ασφάλειας. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το νόμιμο δικαίωμα της Τουρκίας. Ταυτόχρονα, καλούμε όλα τα μέρη να απέχουν από βήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αποσταθεροποίηση της συνολικής κατάστασης», δήλωσε.
Σημειώνεται ότι η Ρωσία -σε αντίθεση με την Τουρκία- στηρίζει τον Σύρο πρόεδρο, Bashar al-Assad, στον 11χρονο πόλεμο της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης