Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποιο είναι το σχέδιο του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία; - Fake news η εκκένωση στην Κριμαία - Δεν θέλει ανατροπή Zelensky η Ρωσία

Ποιο είναι το σχέδιο του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία; - Fake news η εκκένωση στην Κριμαία - Δεν θέλει ανατροπή Zelensky η Ρωσία
Σκληρές μάχες στο Donbass, ανακτούν εδάφη στο Donetsk και στο Luhansk οι Ρώσοι
Σχετικά Άρθρα
(upd2) Πυρά στο ΝΑΤΟ και στη Δύση ότι φάσκουν και αντιφάσκουν όσον αφορά την επόμενη ημέρα στην Ουκρανία εξαπολύει η Ρωσία, κατηγορώντας τους Δυτικούς ότι τη στιγμή που απευθύνουν εκκλήσεις για ειρήνη, την ίδια στιγμή «πλημμυρίζουν» με όπλα το Κίεβο, ενώ παράλληλα συγκαλύπτουν εγκλήματα και θηριωδίες του Κιέβου, αναφέροντας ως παραδείγματα τόσο την εν ψυχρώ εκτέλεση Ρώσων άοπλων αιχμαλώτων πολέμου από Ουκρανούς στρατιώτες.
Την ίδια στιγμή το Κρεμλίνο διαβεβαιώνει πως δεν θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση Zelensky, ενώ απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα προκειμένου να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί των Ουκρανών στο πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia, καθώς υπάρχει κίνδυνος για όλη την Ευρώπη.
Όσον αφορά τις εξελίξεις στο μέτωπο, πολύ σκληρές μάχες εξελίσσονται στην ανατολική Ουκρανία και συγκεκριμένα, στην ευρύτερη περιοχή του Donbass με τις ρωσικές δυνάμεις να αναφέρουν πως έχουν καταφέρει να αποκτήσουν εδαφικά κέρδη στο Donetsk και να απωθούν τις ουκρανικές αντεπιθέσεις ενώ παράλληλα αναφέρεται πως είναι fake news των Ουκρανών ότι εκκενώνεται οικισμός στην Κριμαία.

Ποιο είναι το σχέδιο της Δύσης

Αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg περί αύξησης της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία για να επιτευχθεί μια αποδεκτή από το Κίεβο ειρήνη, ο αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας, Konstantin Kosachev διερωτήθηκε ποιο είναι ακριβώς το σχέδιο της Δύσης.
«Μερικές φορές είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι οι αντιφατικές αυτές ιδέες γεννιούνται στο ίδιο κεφάλι.
Είναι η στιγμή για τους εμμονικούς πολιτικούς της Δύσης να συνειδητοποιήσουν ότι οι εκκλήσεις για ειρήνη και για το τέλος της αιματοχυσίας και η επιθυμία να «πλημμυρίσουν» την Ουκρανία με περισσότερα όπλα, είναι αντικρουόμενες και δεν πρόκειται να φέρουν τα δύο μέρη πιο κοντά σε συνομιλίες» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ο Kosachev.

Τι εννοούν με την αποδεκτή λύση για την Ουκρανία;

Ο Ρώσος πολιτικός επέκρινε τον Stoltenberg και για την τοποθέτηση του σχετικά με την προμήθεια της Ουκρανίας με όπλα, έτσι ώστε να υπάρξει «μια ειρηνευτική λύση αποδεκτή από το Κίεβο».
«Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη δήλωση αποποίησης ευθύνης.
Ολοένα και περισσότεροι πολιτικοί και ειδικοί στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ επισημαίνουν ότι τα συμφέροντα και οι στόχοι του Κιέβου δεν συμβαδίζουν με αυτά των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.
Η άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο θα ήταν αποδεκτή ή μάλλον ζωτικής σημασίας για τον πρόεδρο Zelensky και τον κλειστό του κύκλο, αλλά όχι για την υπόλοιπη Ουκρανία, κάτι που θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω της άμεσης ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, της δημιουργίας ζώνης για την απαγόρευση πτήσεων και άλλων μέτρων όπως αυτά» υπογράμμισε ο Kosachev.

Εντολή στο ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με τον Kosachev, εάν ο Stoltenberg υποστηρίζει αυτή τη λογική, τότε δεν ενεργεί απλά κατά των συμφερόντων των πολιτών των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ, αλλά «συγχωρεί την τρελή λογική των Ουκρανών οπορτουνιστών, οι οποίοι αυτή τη στιγμή επιλέγουν μεταξύ ενός Γ’ Παγκόσμιου πολέμου και της τιμωρίας από τους ντόπιους ναζί σε περίπτωση που υπάρξει ένας συμβιβασμός με τη Ρωσία».
«Φαίνεται να βρίσκουν το πρώτο σενάριο πιο ελκυστικό.
Το ερώτημα είναι σε ποιο βαθμό οι άνθρωποι στη Δύση έχουν δώσει την εντολή στις Βρυξέλλες να τους σύρουν σε μια σύγκρουση με μια πυρηνική δύναμη.
Για κάποιο λόγο, λιγότερο σημαντικά ζητήματα επιλύονται μέσω της ψηφοφορίας, ενώ ζητήματα ζωής και θανάτου έχουν παραδοθεί σε μερικούς μη εκλεγμένους αξιωματούχους που μισούν τη Ρωσία» υποστήριξε ο Kosachev.

Εκτέλεση Ρώσων αιχμάλωτων πολέμου

Πυρά κατά των ΗΠΑ για τη στάση τους απέναντι στο ζήτημα της εκτέλεσης των Ρώσων αιχμαλώτων από Ουκρανούς στρατιώτες εξαπέλυσε η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.
Σε ανακοίνωση της η ρωσική πρεσβεία κατηγορεί τις αμερικανικές αρχές ότι «συγκαλύπτουν τα εγκλήματα του Κιέβου», ότι «συμβάλλουν στην ενίσχυση του αισθήματος ανοχής και της ατιμωρησίας των νεοναζί στην Ουκρανία».
Οι Ρώσοι διπλωμάτες υποστηρίζουν ότι η εκτέλεση των Ρώσων στρατιωτών αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης της Γενεύης του 1949 για τη μεταχείριση των Αιχμαλώτων Πολέμου».

Το Κίεβο δεν έχει τιμωρηθεί

«Τονίζουμε ότι οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι στρατιώτες κρατούνται σε πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.
Το καθεστώς του Κιέβου δεν έχει τιμωρηθεί ακόμα για τα εγκλήματα του.
Οι ΗΠΑ και η Δύση, στην πραγματικότητα, δεν επικρίνουν καν τις ουκρανικές Αρχές» αναφέρει η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ, η οποία προσθέτει: «Είναι πραγματικά μη κατανοητό το ότι οι ΗΠΑ συγκαλύπτοντας τη φρενίτιδα των Ουκρανών, συμβάλλουν στην ενίσχυση τους αισθήματος της ανοχής και της ατιμωρησίας των νεοναζί στην Ουκρανία».
Κατά τη ρωσική πρεσβεία, οι ΗΠΑ με αυτήν τη στάση τους, δηλαδή με το να αγνοούν τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου, η Ουάσινγκτον υποστηρίζει δολοφόνους που δεν έχουν καμία δικαιολογία.
«Είναι καιρός να καταδικάσουμε αποφασιστικά τις πράξεις των νεοναζί.
Πρέπει πάντα να θυμόμαστε την παροιμία: Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες» επισημαίνει η ρωσική πρεσβεία.

Δεν θέλουμε να ανατρέψουμε τον Zelensky λέει η Ρωσία

Διαβεβαιώσεις ότι η Ρωσία δεν θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση του Volodymyr Zelensky παρείχε εκ νέου σήμερα Τρίτη 22/11 ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Ερωτηθείς για το εάν ένας από τους στόχους της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» είναι η αλλαγή του καθεστώτος στην Ουκρανία, ο Peskov απάντησε αρνητικά.
«Όχι δεν είναι.
Ο πρόεδρος έχει ήδη μιλήσει για αυτό» υποστήριξε ο Peskov.
Αν και αρχικά η Ρωσία είχε αναφέρει πως στόχος της επίθεσης της είναι «η αποστρατιωτικοποίηση και η από-ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας», κάτι που σήμαινε και την ανατροπή της κυβέρνησης Zelensky, στη συνέχεια υπήρξε αναδίπλωση, με τον πρόεδρο Putin να επισημαίνει πως στόχος της στρατιωτικής επιχείρησης είναι η πλήρης απελευθέρωση του Donbass.

Να αποσύρουν τα στρατεύματα τους από τη Zaporizhia οι Ουκρανοί

Επιπλέον, ο Peskov επανέλαβε το αίτημα της Μόσχας να αποσύρουν οι Ουκρανοί το βαρύ πυροβολικό τους και να σταματήσουν τις επιθέσεις κατά του πυρηνικού σταθμού της Zaporizhia.
«Είναι απαραίτητο να πουν στην Ουκρανία να αποσύρει τα βαρέα όπλα της από τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia και να σταματήσει τις βομβαρδισμούς, διότι τίθεται σε κίνδυνο όλη η Ευρώπη» υποστήριξε ο Peskov.

Fake news εκκένωση πόλης στην Κριμαία

Εν τω μεταξύ, ο Sergei Aksenov επικεφαλής της Κριμαίας υποστήριξε ότι είναι fake news των Ουκρανών ότι εκκενώνεται ο οικισμός Armyask στη βόρεια Κριμαία.
Οι Ουκρανοί είχαν μεταδώσει ότι η πόλη Armyask εκκενώνεται λόγω βομβαρδισμών των ουκρανικών δυνάμεων.
«Πρόκειται για fake news.
Δεν υπάρχει καμία εκκένωση.
Αντιθέτως, λαμβάνονται μέτρα για ασφάλεια της χερσονήσου»  τόνισε ο Aksyonov.

Σκληρές συγκρούσεις στο Donetsk

Όσον αφορά τις πολεμικές επιχειρήσεις, οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στο Donbass, με τον επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στο Donetsk, Denis Pushilin να υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις του προωθούνται στην περιοχή της Maryinka.
«Βαρύ πυροβολικό και αεροπορία επιχειρούν επίσης στην κατεύθυνση Maryinka, και οι μονάδες σημειώνουν επιτυχία, λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν μάχες στις πόλεις, οι οποίες προκαλούν ορισμένες πρόσθετες δυσκολίες» υπογράμμισε ο Pushilin, επισημαίνοντας ότι οι ουκρανικές επιθέσεις αντιμετωπίστηκαν στην κατεύθυνση της Avdeyevka.
Όπως είπε, η κατάσταση στο Krasny Liman παραμένει δύσκολη, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να βρουν ρήγμα στη γραμμή άμυνας των ρωσικών δυνάμεων με τη χρήση βαρέων όπλων.
«Μέχρι στιγμής δεν τα έχουν καταφέρει» υπογράμμισε ο Pushilin.
7777_1.JPG
78_1.JPG
Εξόντωση Ουκρανών

Σκληρές μάχες όμως αναφέρονται και στο Luhansk όπου ο εκπρόσωπος των ρωσικών δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk, Ivan Filiponenko ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο εξοντώθηκαν τουλάχιστον 70 Ουκρανοί στρατιώτες.
Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να καταστρέψουν τρία άρματα μάχης, επτά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς, ένα πυροβόλο όπλο και 15 ειδικά οχήματα, καθώς και να αποναρκοθετήσουν εκτάσεις κοντά στους οικισμούς των Khvorostyanoye και Ikovo.
79.JPG
80.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης