Τελευταία Νέα
Διεθνή

Centeno - Lane (ΕΚΤ): Υπάρχουν προϋποθέσεις για αυξήσεις επιτοκίων, χαμηλότερες των 75 μ.β.

Centeno - Lane (ΕΚΤ): Υπάρχουν προϋποθέσεις για αυξήσεις επιτοκίων, χαμηλότερες των 75 μ.β.
Ανάλογα, υπέρ των μικρότερων αυξήσεων επιτοκίων από την ΕΚΤ, τοποθετήθηκε νωρίτερα σήμερα και ο επικεφαλής οικονομολόγός της Philip Lane
Σχετικά Άρθρα

Η επόμενη αύξηση επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να είναι μικρότερη από τις αυξήσεις ρεκόρ των 75 μονάδων βάσης που αποφασίστηκε στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της, δήλωσε ο Πορτογάλος κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Mario Centeno.
Με τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης να έχει σκαρφαλώσει σε διψήφια επίπεδα, η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια κατά 200 μονάδες βάσης σε μόλις τρεις μήνες από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Μιλώντας σε συνέδριο στη Λισαβόνα, ο Centeno είπε ότι η ΕΚΤ όφειλε να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό και να μην τον αφήσει να εδραιωθεί στην οικονομία.
Ερωτηθείς όμως αν πιστεύει ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια κατά λιγότερο από 75 μονάδες βάσης, ο Centeno απάντησε:
«Δεν μου αρέσει να μιλάω για αυξήσεις πριν από (συνεδριάσεις)...(αλλά) νομίζω ότι υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις ώστε η αύξηση των επιτοκίων να είναι μικρότερη από αυτόν τον αριθμό».
Η άποψη του Centeno συμπίπτει με του επικεφαλής οικονομολόγου της τράπεζας Philip Lane, ο οποίος σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύθηκε νωρίτερα σήμερα 21/11/22 είπε ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια τον Δεκέμβριο και το επόμενο έτος για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, αλλά αυτές οι αυξήσεις μπορεί να είναι μικρότερες από τις πιο πρόσφατες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης