Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχία Ρωσίας για τις επιθέσεις στο πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia - Το Κίεβο φταίει - Σταματήστε τους λέει το Κρεμλίνο

Ανησυχία Ρωσίας για τις επιθέσεις στο πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia - Το Κίεβο φταίει - Σταματήστε τους λέει το Κρεμλίνο
Έκκληση Peskov στη Δύση να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στο Κίεβο για να μπει ένα τέλος στις επιθέσεις
Σχετικά Άρθρα

Την ανησυχία της Ρωσίας για τους συνεχείς βομβαρδισμούς των Ουκρανών στο πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia εξέφρασε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στα δυτικά κράτη να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους έτσι ώστε το Κίεβο να σταματήσει τις επιθέσεις αυτές.
Σημειώνεται πως χθες Κυριακή 20/11 το πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia, που τελεί υπό τον έλεγχο των Ρώσων, βομβαρδίστηκε έντονα με τη Μόσχα και το Κίεβο να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος φέρει την ευθύνη των επιθέσεων, και με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας να προειδοποιεί για τον κίνδυνο μιας τεράστιας καταστροφής.
«Αυτό δεν μπορεί παρά να μας ανησυχεί.
Καλούμε όλες τις χώρες του κόσμου να ασκήσουν την επιρροή τους έτσι ώστε οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να σταματήσουν να το κάνουν αυτό» υποστήριξε ο Peskov, ο οποίος υπογράμμισε πως το Κίεβο κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις.

Δεν θα υπάρξει άλλη επιστράτευση

Επιπλέον, ο Peskov υποστήριξε πως δεν συζητά την περίπτωση να επιστρατεύσει επιπλέον Ρώσους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.
«Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του υπουργείου Άμυνας, αλλά δεν υπάρχουν συζητήσεις γι' αυτό στο Κρεμλίνο» τόνισε ο Peskov.

Θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη

Ερωτηθείς για την εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσων αιχμάλωτων στρατιωτών από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, ο Peskov είπε ότι η Ρωσία θα «οδηγήσει στη δικαιοσύνη» όσους είναι υπεύθυνοι και ότι θα κάνει καθετί δυνατόν για να τραβήξει την προσοχή σε αυτό που έχει χαρακτηρίσει έγκλημα πολέμου.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ρωσία θα αναζητήσει τους δράστες αυτού του εγκλήματος.
Θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν» είπε ο Peskov.
Η Ρωσία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι Ουκρανοί στρατιώτες εκτέλεσαν πάνω από 10 Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου, κατηγορώντας το Κίεβο ότι διαπράττει εγκλήματα πολέμου και τη Δύση ότι τα αγνοεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης