Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή για τις δολοφονίες Ρώσων αιχμαλώτων - Να δικαστεί ο Zelensky - Με τρομερά αντίποινα προειδοποιεί ο Kadyrov

Οργή για τις δολοφονίες Ρώσων αιχμαλώτων - Να δικαστεί ο Zelensky - Με τρομερά αντίποινα προειδοποιεί ο Kadyrov
Όλοι έχουν δει τα στοιχεία με τους Ουκρανούς να πυροβολούν στρατιώτες ξαπλωμένους, χωρίς όπλα είπε ο Volodin
Σχετικά Άρθρα

(upd) Οργή επικρατεί στη Ρωσία για τις εικόνες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και δείχνουν να εκτελούνται από Ουκρανούς, Ρώσοι στρατιώτες, οι οποίοι νωρίτερα έχουν παραδοθεί στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Vyacheslav Volodin ζήτησε να οδηγηθεί ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky ενώπιον του δικαστηρίου και να δικαστεί για αυτές τις δολοφονίες ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov διαβεβαίωσε πως οι δράστες του εγκλήματος αυτού θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν.
«Όλοι έχουν δει τα στοιχεία ότι οι Ουκρανοί – ναζί πυροβολούν τους στρατιώτες μας, οι οποίοι είναι ξαπλωμένοι και χωρίς όπλα.
Έτσι συμπεριφέρονται οι ναζί.
Το καθεστώς του Κιέβου αξίζει την πιο αυστηρή τιμωρία για τις φρικαλεότητες του.
Ο Zelensky πρέπει να δικαστεί, πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου» είπε ο Volodin.

Είναι σαδιστές

«Οι χώρες που συνεργάζονται με το καθεστώς του Κιέβου πρέπει να καταλάβουν ότι υποστηρίζουν ένα ναζιστικό κράτος, ένας κράτος σαδιστών, των οποίων τα χέρια είναι βουτηγμένα στο αίμα μέχρι τον αγκώνα» υποστήριξε ο Volodin.
Σημειώνεται πως στη Ρωσία, έχει συσταθεί ερευνητική επιτροπή, η οποία διερευνά αυτή τη μαζική εκτέλεση Ρώσων στρατιωτών από τον ουκρανικό στρατό.
Στις εικόνες και στα βίντεο που κυκλοφορούν εμφανίζονται Ουκρανοί στρατιώτες να πυροβολούν τουλάχιστον 11 άοπλους Ρώσους στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο Luhansk.

Ο παραλογισμός των Ουκρανών…

Ο επικεφαλής του κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ουκρανίας αρνήθηκε την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2022 ότι οι δυνάμεις του Κιέβου εκτέλεσαν Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου, υποστηρίζοντας ότι Ουκρανοί στρατιώτες αμύνονταν από Ρώσους που προσποιούνταν ότι παραδόθηκαν αλλά τα στοιχεία είναι αδιάσειστα. 
Ο διαμεσολαβητής Dmytro Lubinets δήλωσε ότι «αποσπάσματα από το βίντεο» – που παρουσιάστηκαν από τη Μόσχα ως απόδειξη ότι το Κίεβο εκτέλεσε Ρώσους στρατιώτες που είχαν παραδοθεί – στην πραγματικότητα έδειξαν ότι οι Ρώσοι «χρησιμοποιώντας προσποιητή παράδοση… διέπραξαν έγκλημα πολέμου ανοίγοντας πυρ κατά των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων» και ότι οι Ρώσοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν «δεν μπορούν επομένως να θεωρηθούν αιχμάλωτοι πολέμου».
Η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο ότι εκτέλεσε Ρώσους αιχμαλώτους πολέμους, κάνοντας λόγο για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.
«Αυτή η βάναυση δολοφονία δέκα Ρώσων στρατιωτικών δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το μοναδικό έγκλημα πολέμου», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Στον ΟΗΕ τα τεκμήρια

Την ίδια ώρα η Αποστολή Παρακολούθησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στην Ουκρανία (HRMMU) ζήτησε να μελετηθεί ένα βίντεο με τη δολοφονία των παραδομένων Ρώσων στρατιωτών, ανέφερε το Associated Press .
«Η επιτροπή HRMMU γνωρίζει την ύπαρξη αυτού του βίντεο και η αποστολή το διερευνά. Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας για όλες αυτές τις καταγγελίες να διερευνηθούν σωστά και έγκαιρα από τις αρμόδιες αρχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η επιστολή στον António Guterres

Η Μόσχα έστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ António Guterres. σχετικά με τη σκληρή και απάνθρωπη μεταχείριση των Ουκρανών προς τους Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου, ανακοίνωσε στο Twitter το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 ο Dmitry Polyanskiy, Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον οργανισμό
«Σήμερα στείλαμε μια επιστολή για αυτό το θέμα στον António Guterres και ζητήσαμε να τη διανείμουμε ως επίσημο έγγραφο στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Η Ουκρανία πρέπει να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει», έγραψε ο διπλωμάτης.
Την Παρασκευή, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες αγνοούν αποδεικτικά στοιχεία για τα εγκλήματα των αρχών του Κιέβου κατά του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού, καθιστώντας συνένοχους Αμερικανούς και Ευρωπαίους.

Τα αποδεικτικά στοιχεία

Την προηγούμενη μέρα, ένα βίντεο εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο στο οποίο Ουκρανοί μαχητές πυροβολούν Ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται στο έδαφος και έχουν παραδοθεί.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δολοφόνησαν δέκα άτομα.
Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο έγκλημα πολέμου, αλλά για μια κοινή πρακτική μεταξύ του ουκρανικού στρατού και «ο Zelensky και οι κολλητοί του θα πρέπει να λογοδοτήσουν για κάθε βασανισμένο και σκοτωμένο αιχμάλωτο».

Ποινική διερεύνηση της υπόθεσης

Η Ανακριτική Επιτροπή άνοιξε ποινική δικογραφία για δολοφονίες και κακομεταχείριση αιχμαλώτων πολέμου.
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Valery Fadeev, και η διαμεσολαβήτρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία, Tatyana Moskalkova, απηύθυναν έκκληση στους διεθνείς οργανισμούς - το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τον ΟΑΣΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τη Διεθνή Αμνηστία, Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και άλλοι - απαιτώντας να καταδικάσει την εκτέλεση κρατουμένων και να διεξαγάγει έρευνα.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι οι αιχμάλωτοι Ουκρανοί στρατιώτες κρατούνται σύμφωνα με όλες τις απαιτήσεις της Σύμβασης της Γενεύης για τη Μεταχείριση των Αιχμαλώτων Πολέμου.
1-18-768x533.jpg
ouurrrkkknnnn3s.png
Kadyrov: Θα υπάρξουν τρομερά αντίποινα

O επικεφαλής της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov δήλωσε ότι η τιμωρία των αυτουργών για τη δολοφονία Ρώσων αιχμαλώτων από τον ουκρανικό στρατό θα πρέπει να γίνει σύντομα
«Ωστόσο, πιστεύω ότι είναι κατηγορηματικά αδύνατο να αιχμαλωτίσει κανείς τέτοιους δολοφόνους.
Όχι μόνο διέπραξαν ένα έγκλημα, αυτοί οι οπαδοί του Σατανά το δημοσίευσαν κυνικά στο διαδίκτυο, νιώθοντας απόλυτη ατιμωρησία και έλλειψη ενοχής.
Είμαι βέβαιος ότι η τιμωρία για το έγκλημα θα συμβεί.
Η εκδίκηση δεν θα αργήσει να έρθει», έγραψε ο Kadyrov στο Telegram.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τσετσενίας ζήτησε από τους διεθνείς οργανισμούς να καταδικάσουν τις εκτελέσεις κρατουμένων
Διευκρίνισε ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να τιμωρηθούν οι δράστες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν τους αξίζει κανένα δικαίωμα και γενικά αποδεκτούς κανόνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης