Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αποστέλλει στην Πολωνία το αντιπυραυλικό σύστημα Patriot

Γερμανία: Αποστέλλει  στην Πολωνία το αντιπυραυλικό σύστημα Patriot

Η γερμανική κυβέρνηση είχε ήδη προσφέρει στη γειτονική της χώρα περαιτέρω βοήθεια στην προστασία του εναέριου χώρου της με τα γερμανικά Eurofighters

Σχετικά Άρθρα
Η Γερμανία συνδράμει την Πολωνία στην προστασία του εναέριου χώρου της με την παροχή συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Patriot στον απόηχο του πυραύλου που έπληξε χωριό κοντά στα σύνορα της χώρας με την Ουκρανία, όπως δήλωσε την Κυριακή η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Christine Lambrecht, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022.
Η γερμανική κυβέρνηση ήδη προσφέρει στη γειτονική της χώρα περαιτέρω βοήθεια στην προστασία του εναέριου χώρου της με τα γερμανικά Eurofighters μετά το περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας, το οποίο αρχικά δημιούργησε φόβους ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να κλιμακωθεί εκτός των ουκρανικών συνόρων.
«Προσφέραμε στην Πολωνία υποστήριξη για την ασφάλεια του εναέριου χώρου της - με τα Eurofighters μας και με τα συστήματα αεράμυνας Patriot», δήλωσε η Lambrecht στη Rheinische Post και στο General Anzeiger.
Τα επίγεια συστήματα αεράμυνας όπως το Patriot της Raytheon είναι κατασκευασμένα για να αναχαιτίζουν εισερχόμενους πυραύλους.
Το ΝΑΤΟ έχει αναλάβει εν τω μεταξύ δράση για να ενισχύσει την αεράμυνα στην Ανατολική Ευρώπη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.
Περισσότεροι από δώδεκα σύμμαχοι του ΝΑΤΟ με επικεφαλής τη Γερμανία τον Οκτώβριο ξεκίνησαν μια πρωτοβουλία για την από κοινού προμήθεια συστημάτων αεράμυνας για πολλά επίπεδα απειλών, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων Patriot.
Η Γερμανία είχε 36 μονάδες Patriot όταν ήταν η πρώτη γραμμή του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης