Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία για το Γαμψό Ξίφος: Η Τουρκία σχεδίαζε εδώ και καιρός τους βομβαρδισμούς σε Συρία – Ιράκ

Η Ρωσία για το Γαμψό Ξίφος: Η Τουρκία σχεδίαζε εδώ και καιρός τους βομβαρδισμούς σε Συρία – Ιράκ
«Είναι αναγκαίο να αναλυθεί η κατάσταση, γιατί πάντα ευνοούσαμε τις διαπραγματευτικές λύσεις» δήλωσε ο Ρώσος  αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα

Η Μόσχα ανέκαθεν υποστηρίζει « διαπραγματευτικές λύσεις», δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Mikhail Bogdanov σχολιάζοντας την αεροπορική επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και το Ιράκ.
«Είναι αναγκαίο να αναλυθεί η κατάσταση, γιατί πάντα ευνοούσαμε τις διαπραγματευτικές λύσεις, πόσο μάλλον που υπήρξαν επαφές με όλες τις χώρες που εμπλέκονται στην προσπάθεια διευθέτησης, πρώτα από όλα με τους Τούρκους ομολόγους μας», είπε στο Tass.
Όταν ρωτήθηκε εάν η Άγκυρα είχε ενημερώσει τη Μόσχα για την επιχείρηση της, ο Bogdanov σημείωσε διπλωματικά ότι η Τουρκία «το σχεδίαζε εδώ και πολύ καιρό και το λέει».

Πολιτική λύση

«Είναι απαραίτητο να βρεθεί μια πολιτική λύση, να μιλήσουμε σε μια βάση αποδεκτή από όλους, έχοντας κατά νου ότι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αμοιβαία αναγνώριση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.
Η νέα επιχείρηση της Τουρκίας, που ονομάστηκε Γαμψό Ξίφος διεξήχθη στη Συρία και το Ιράκ και περιλάμβανε μονάδες πυροβολικού, περισσότερα από 50 πολεμικά αεροσκάφη και 20 drones. Χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν σε θέσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν και των YPG.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, η επιχείρηση διεξήχθη με επιτυχία στις συνοικίες Καντίλ, Άσος, Χαρούκ στο βόρειο Ιράκ και στο Πυνάριο Αράπ της βόρειας Συρίας, το Τελ Ριφάτ, τη Τζίζρα και το Ντερίκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης