Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία ενισχύει τον Zelensky με τα σύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα Crotale

Η Γαλλία ενισχύει τον Zelensky με τα σύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα Crotale
Η Γαλλία υποσχέθηκε για πρώτη φορά να προμηθεύσει στην Ουκρανία τα σύγχρονα συστήματα αεράμυνας μικρής εμβέλειας στα μέσα Οκτωβρίου 2022
Σχετικά Άρθρα

Η Ουκρανία έχει ήδη λάβει δύο συστοιχίες των γαλλικών συστημάτων αεράμυνας Crotale NG, επιβεβαίωσε ο Sébastien Lecornu, υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Le Journal du Dimanche.
Η Γαλλία υποσχέθηκε για πρώτη φορά να προμηθεύσει στην Ουκρανία τα σύγχρονα συστήματα αεράμυνας μικρής εμβέλειας στα μέσα Οκτωβρίου.
Η Γαλλία ήταν από τα πρώτα μέλη του ΝΑΤΟ που παρείχαν θανατηφόρα στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης τον Φεβρουάριο.
«Ό,τι υποσχόμαστε, το παραδίδουμε», είπε ο Lecornu.
Το Crotale NG είναι η πιο πρόσφατη έκδοση του παλαιού συστήματος που αναπτύχθηκε από τον Όμιλο Thales τη δεκαετία του 1960.

Μεγάλες δυνατότητες

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να αναχαιτίζει αερομεταφερόμενα όπλα και αεροσκάφη, από πυραύλους cruise έως ελικόπτερα, drones ή μαχητικά αεροσκάφη.
Το κύριο χαρακτηριστικό του Crotale NG είναι ο νέος πύραυλος VT-1, ο οποίος έχει ταχύτητα 3,5 Mach, συντελεστή φορτίου 35 G, κεφαλή 13 κιλών, βεληνεκές 11 χιλιομέτρων και ύψος έξι χιλιομέτρων.Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με ένα ραντάρ S-band pulse doppler με εμβέλεια 20 χιλιομέτρων, ένα ραντάρ παρακολούθησης Ku-band με εμβέλεια 30 χιλιομέτρων, μια θερμική κάμερα με εμβέλεια 19 χιλιόμετρα και μια κάμερα CCD φωτός ημέρας με εμβέλεια 15 χιλιόμετρα.
Το Crotale NG, το οποίο είναι τυπικά τοποθετημένο σε τεθωρακισμένα οχήματα Patria Pasi 6×6 και μπήκε στην παραγωγή το 1990.
Ο γαλλικός  στρατός αγόρασε τουλάχιστον 12 συστήματα.
Οι συστοιχίες Crotale NG πιθανότατα θα αναπτυχθούν στη δυτική Ουκρανία ή κοντά στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης