Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vucic (Σερβία): Η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει ελλείψεις σε τρόφιμα και ενέργεια το Χειμώνα

tags :
Vucic (Σερβία): Η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει ελλείψεις σε τρόφιμα και ενέργεια το Χειμώνα

Ο πρόεδρος της Σερβίας υπενθύμισε ότι χάρη στις έγκαιρες αγορές ρωσικού φυσικού αερίου η Σερβία γλίτωσε από προβλήματα με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα με τις προμήθειες τροφίμων αυτόν τον χειμώνα, προειδοποίησε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic.
«Αναμένω σοβαρά προβλήματα με τις προμήθειες τροφίμων σε όλη την Ευρώπη αυτόν τον χειμώνα», επισήμανε σε συνέντευξή του στο TV Prva.
«Όλα θα πάνε καλά για εμάς
Έχουμε αρκετά από αυτά που χρειάζονται οι άνθρωποι για να καλύψουν τις ανάγκες τους, ακόμα περισσότερα.
Είναι καλά νέα», είπε, προσθέτοντας ότι «δεν δέχεται πλέον τα λόγια κανενός για τίποτα». Σημείωσε ότι έκανε απογραφή του αποθέματος σιτηρών και φυσικού αερίου με τη βοήθεια των σερβικών ειδικών υπηρεσιών.
«Αυτός ο χειμώνας είναι υπό έλεγχο.
Οι άνθρωποι θα τον ζήσουν και όσο για τον υπόλοιπο κόσμο  - κάποιοι θα επιβιώσουν αλλά κάποιοι όχι», πρόσθεσε.
Νωρίτερα ο Vucic προέβλεψε προβλήματα με τις προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας εν μέσω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης σε συνδυασμό με την εκτόξευση των τιμών στα τρόφιμα
Προειδοποίησε ότι οι τιμές του φυσικού αερίου στα χρηματιστήρια μπορεί να φτάσουν τα 6.000 δολάρια ΗΠΑ ανά 1.000 κυβικά μέτρα αυτό το χειμώνα.
Υπενθύμισε ότι χάρη στις έγκαιρες αγορές ρωσικού φυσικού αερίου η Σερβία γλίτωσε από προβλήματα με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης