Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tsekov (Ρωσία): Οι Ουκρανοί δεν πρόκειται να πάρουν πίσω την Κριμαία και το γνωρίζουν και οι ίδιοι

Tsekov (Ρωσία):  Οι Ουκρανοί δεν πρόκειται να πάρουν πίσω την Κριμαία και το γνωρίζουν και οι ίδιοι
«Η Ουκρανία δεν έχει καμία πιθανότητα να ξανακερδίσει την Κριμαία με στρατιωτικά μέσα, είναι αδύνατο», δήλωσε ο Ρώσος γερουσιαστής

Η Ουκρανία δεν έχει καμία πιθανότητα να ξανακερδίσει την Κριμαία είτε με τη χρήση στρατιωτικής δύναμης είτε πολιτικά, δήλωσε στο Tass υψηλόβαθμος Ρώσος βουλευτής.
Ο επικεφαλής του ουκρανικού προεδρικού γραφείου Andrey Yermak δήλωσε νωρίτερα ότι η Ουκρανία προετοιμάζεται για επίθεση στην Κριμαία.
Ο υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Vladimir Gavrilov δήλωσε σε συνέντευξή του στο Sky News το Σάββατο (19/11) ότι τα ουκρανικά στρατεύματα θα βρίσκονται στην Κριμαία μέχρι τον Δεκέμβριο και οι πολεμικές επιχειρήσεις θα έχουν τελειώσει μέχρι την άνοιξη του 2023.
«Η Ουκρανία δεν έχει καμία πιθανότητα να ξανακερδίσει την Κριμαία με στρατιωτικά μέσα. Είναι αδύνατο.
Αλλά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε έτοιμοι για προκλήσεις και ενέργειες από την πλευρά της. Ετοιμάζονται, όπως και εμείς», δήλωσε ο Sergey Tsekov, μέλος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας (άνω Βουλή) από την Κριμαία.

Επιδιώκουν μεγαλύτερη βοήθεια

Σύμφωνα με τον γερουσιαστή, τέτοιες δηλώσεις από τις αρχές του Κιέβου έχουν σκοπό να ενισχύσουν τη βοήθεια που λαμβάνουν από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Δεν θα υπάρξει ούτε στρατιωτική ούτε πολιτική (επίθεση στην Κριμαία)», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι στην περιοχή και στην υπόλοιπη Ρωσία έχουν αρκετά σαφή θέση για τέτοιες εξελίξεις.
Ο επικεφαλής της Κριμαίας, Sergey Aksyonov, τόνισε ότι οι τοπικές αρχές ελέγχουν τα οχυρωματικά έργα στη χερσόνησο για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ανθρώπων.
Υπογράμμισε ότι αυτά τα μέτρα είναι αρκετά για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Κριμαίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης